Uniunea Europeană va reduce comenzile de vaccinuri împotriva Covid 19, produse de Valneva

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comisia Europeană şi producătorul Valneva au ajuns la un acord de reducere substanţială a cantităţii de vaccinuri împotriva COVID-19 ce va fi livrată Uniunii Europene de compania franco-austriacă de biotehnologie, a informat miercuri executivul comunitar, potrivit Reuters.

UE şi Valneva au semnat în noiembrie un acord pentru achiziţia a până la 60 milioane de doze, dintre care 27 milioane în cursul acestui an, dar întârzierile în procesul de autorizare şi o scădere a cererii, cauzată de oferta în exces şi o încetinire a programelor de vaccinare, au condus statele UE să ceară modificarea contractului iniţial.

Conform acordului revizuit, Valneva se angajează să furnizeze ţărilor UE 1,25 milioane de doze, care vor fi livrate în august şi septembrie, a transmis Comisia.

Potrivit unui oficial european, contractul include, în noua variantă, o opţiune de achiziţie a încă 1,25 milioane de doze de vaccin înainte de sfârşitul acestui an.

Vaccinul dezvoltat de Valneva, pe baza unui virus inactivat, similar majorităţii vaccinurilor antigripale, a primit autorizare din partea Agenţiei Europene a Medicamentelor luna trecută.

Marea Britanie a anulat contractul cu Valneva în 2021, dar compania şi-a asigurat autorizări în Bahrein şi Emiratele Arabe Unite, notează Agerpres.

Tratament nou împotriva infecției SARS-CoV-2 pentru persoanele cu afecțiuni cronice, probleme de imunitate. În ce constă

Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, a vorbit despre un tratament nou dedicat persoanelor care nu au dezvoltat anticorpi după vaccin.

„Au trecut doi ani de când a început pandemia, lucrurile s-au schimbat. Varianta Omicron este extrem de contagioasă, dar nu mai este responsabilă pentru cazuri atât de grave, precum au fost în trecut, deci ne ducem cu COVID-ul poate și spre o formă de gripă. Devine o parte a ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi și va trebui să găsim răspunsuri și rezolvări, astfel încât să nu mai fim puși în situația din trecut, de a carantina, de a închide totul”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

„Am participat la multe întâlniri la nivel european. Avem, pe lângă vaccinul anti-Covid, o terapie nouă care previne infecţia cu COVID, pentru că s-a observat că în cazuri de boli autoimune, boli cronice, boli oncologice, schema completă de vaccinare nu a fost suficientă. Pacienții cu aceste afecțiuni - și din cauza modului în care funcționează sistemul lor imunitar și din cauza bolii - au generat un răspuns post-COVID inadecvat. 11 la sută dintre ei nu au răspuns deloc, deci organismul lor nu a creat acei anticorpi necesari pentru protecția împotriva infecției cu COVID-19. Deci e clar că avem o categorie de populație expusă. 

Există acum o opțiune, un tratament care a fost aprobat în luna martie, anul acesta. Este un tratament combinat de doi anticorpi monoclonali, dedicat special persoanelor cu diferite afecțiuni cronice, care au probleme de imunitate. Acest tratament previne infecția cu COVID-19. Chiar citeam datele lor din studiu. Ei spun că s-a demonstrat o reducere cu 83 la sută a COVID-19 simptomatic, iar eficienţa s-a menţinut pe parcursul a cel puţin şase luni”, a explicat Rozalina Lăpădatu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere-pandemia COVID-19 în 2022”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel