Uniunea Europeană REDESCHIDE complet granițele pentru persoanele vaccinate

Foto Pexels
Foto Pexels

Uniunea Europeană a convenit să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate.

Uniunea Europeană a convenit, miercuri, 19 mai, să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit surselor AFP.

Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor membre ale UE observând o tendință săptămânală descendentă.

Oficialii UE ar fi recomandat, miercuri, la o şedinţă ca normele să fie modificate pentru a permite vizite în UE de către persoanele care au avut două doze de vaccin coronavirus.

O decizie cu privire la adăugarea Regatului Unit şi a altor ţări la „lista sigură” a UE va fi luată oficial vineri.

Călătorilor din locaţiile de pe „lista sigură" li se permite să intre în blocul comunitar chiar dacă nu sunt vaccinaţi, dar, în general, vor fi obligaţi să prezinte dovezi ale unui test negativ recent.

Ursula von der Leyen, mesaj oficial

„Astăzi, am depășit 200 de milioane de vaccinări în UE. Suntem pe cale să ne atingem obiectivul: livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% din populația adultă a UE până în iulie. Vaccinarea ne va ajuta să depășim pandemia”, a scris, pe Twitter, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Între timp, Olanda și Franța își relaxează măsurile de restricție începând de miercuri.

Francezii au dus dorul restaurantelor preferate mai bine de şase luni. De miercuri, însă, toate cafenelele, restaurantele, cinematografele şi muzeele din Franţa se redeschid. Vestea a venit ca o gură de aer şi pentru antreprenorii din Franţa. În tot oraşul, proprietarii de restaurante au fost ocupaţi să facă ultimele retuşuri pe terase. Totul ca să-şi servească clienţii în siguranţă. „Am fost informaţi cu privire la protocolul de sănătate consolidat care ne obligă să aplicăm reguli foarte precise, cum ar fi distanţarea socială şi limitarea numărului de clienţi, atât la exterior, cât şi în interior, atunci când vom redeschide”, a explicat Jerome Haeffelin, proprietarul unui restaurant, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel