Încercare finală de a impune politicii interne germane să-și păstreze cancelarul

Deși astăzi are loc întâlnirea celor zece țări europene convocate "la vorbitor" de către Germania pentru a își salva cancelarul, tema principală fiind războiul surd și mut, dar la fel de violent ca orice încleștare, asupra migrației necontrolate din Europa, un eveniment la fel de important a avut loc acum două zile. Întâlnirea V4 + Austria relansează în forță importanța pe care centrul est-european o are în politica internă a Uniunii Europene.

O mai mare adâncire a decalajului

La acest mini-summit de astăzi, se va da o replică atât grupului V4 + Austria, cât și poziției italiene, riscând însă o și mai mare adâncire a decalajului dintre această politică a acceptării oricărui migrant și dorințele de dezvoltare – atât economică, cât și socio-culturală – a țărilor care văd, pentru prima dată, pericolul unei invazii reale. Să nu uităm Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia sunt țări cu populații mici, cu teritorii mici, care nu pot să facă față unui val imigraționist ca cel din 2015. Orientul Mijlociu provoacă frisoane în capitalele acestora. Iar această adâncire a tensiunilor între centrul puterii economice europene, binomul economic franco-german, care are nevoie de forță de muncă slab pregătită și extrem de ieftină pentru a își păstra productivitatea și desigur competitivitatea pe piețele mondiale și încercările disperate ale țărilor care se află la granița acestui nou război migraționist continuă. Acest război apărut în ultimii zece ani face ca Uniunea Europeană și Europa în general să fie foarte slăbită.

Încercare finală 

Vișegrad 4 + Austria nu a dorit să ofere un cec în alb pentru salvarea cancelarului Germaniei, astfel că astăzi asistăm la o încercare finală a binomului franco-german de a impune politicii interne germane să își păstreze cancelarul. Că Uniunea Europeană va fi sau nu capabilă să-și păstreze cancelara, o vom vedea. Italia, V4 + Austria sunt împotriva acestui proiect, scrie defense.ro.

Materialul complet pe defense.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel