Uniunea Europeană, decizie privind Moldova

Maia Sandu
Maia Sandu

UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova.

Liderii blocului electoral ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, în cadrul unei vizite întreprinse săptămâna aceasta la Parlamentul European de la Strasbourg, informează Radio Chişinău.

Maia Sandu a anunţat că în cadrul întâlnirii a fost abordat cel mai important subiect de pe agenda societăţii din Republica Moldova - necesitatea asigurării unor alegeri libere şi corecte. 'L-am informat pe înaltul oficial (european) despre abuzurile tot mai mari şi tot mai frecvente ale guvernării (de la Chişinău), despre acuzaţiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziţiei, despre măsurile fără precedent de intimidare şi hărţuire a tuturor celor care nu se supun regimului', a declarat reprezentanta ACUM.

Petiție la PE

În acelaşi timp, Maia Sandu susţine că a primit asigurări de la Johannes Hahn că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova şi va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaţionale pentru alegeri libere şi corecte.

Vezi și: Demisie la vârf în Partidului Liberal din Moldova. Munteanu, protest față de linia politică

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au depus la Parlamentul European de la Strasbourg o petiţie cu 50.000 de semnături ale cetăţenilor Republicii Moldova, prin care se solicită asistenţa UE şi a ţărilor membre în investigarea furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Vezi și: România, document blocat privind Moldova. Explicații MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel