Uniunea Elenă, ajutoare pentru sinistrații din Grecia

Bogdan Cotigă / 25 iul 2018 / 17:20 Salveaza PDF Comentarii

Uniunea Elenă din România anunţă că va trimite trei medici, o echipă de voluntari şi medicamente, lapte şi apă potabilă pentru sprijinirea persoanelor afectate de incendiile din ultimele zile.

Uniunea Elenă din România a trimis o scrisoare Ministerului de Externe grec. "Vom trimite trei medici, membri ai Uniunii noastre, şi a unei echipe de voluntari care îi vor însoţi, membri ai ansamblului nostru de dansuri 'Kymata', care şi-au exprimat dorinţa de a fi alături în înfruntarea consecinţelor tragediei ce a lovit Attica', se arată în scrisoarea publicată miercuri pe pagina de Facebook a Uniunii Elene din România.

Conform documentului citat, vor fi colectate materiale farmaceutice, apă potabilă, lapte, pansamente pentru a sprijini îngrijirea răniţilor. 'Din iniţiativa noastră, primarul oraşului Ploieşti din România, localitate înfrăţită cu Primăria din Aspropyrgos - Attica, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Prahova şi primăriile din zonă au început colectarea de lapte UHT, apă potabilă, pansamente, materiale farmaceutice pentru vindecarea arsurilor şi analgezice, soluţii antiseptice, pentru a sprijini acţiunea de îngrijire medicală a răniţilor.

Toate acestea vor fi trimise cu maşini la Primăria din Aspropyrgos pentru a fi predate instituţiei coordonatoare competente', se precizează în scrisoarea semnată de preşedintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoş Zisopol.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24