Uniunea Creştin-Democrată, rezultate electorale slabe în două landuri germane

Partidul cancelarului Angela Merkel,  rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg
Partidul cancelarului Angela Merkel, rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg

Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, a înregistrat rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Rezultatele par să reflecte nemulţumirile faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de situaţia economică şi socială.

În landul Rheinland-Pfalz, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu 36,0% din voturi, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) cu 26,8%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), cu 9,1%.

În landul Baden-Württemberg, Alianţa 90/Verzi a obţinut 32,8%, Uniunea Creştin-Democrată, 23,6%, iar Partidul Social-Democrat (11,1%), potrivit publicaţiei Die Welt.

Preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), nu consideră că rezultatele alegerilor din Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg sunt relevante pentru scrutinul parlamentar federal programat în Germania în septembrie. "Pentru CDU nu este, în niciun caz, o seară frumoasă. Dar era previzibil. Însă, în aceste cazuri, a fost vorba despre dueluri de personalităţi", a afirmat Wolfgang Schäuble.

Secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil, a salutat rezultatul înregistrat de formaţiune în landul Rheinland-Pfalz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel