EXCLUSIV  Unirea României cu Republica Moldova, paralelă cu Germania. George Simion: Acolo trebuie să lucrăm

Mihai Ciobanu / 28 noi 2018 / 17:28 Salveaza PDF Comentarii
Chisinau
Chisinau

Liderul unioniștilor, George Simion, a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este modul şi scena pe care ar trebui dusă lupta pentru unirea României şi Republicii Moldova.

George Simion a declarat, în cadrul interviului acordat DC News, că demersurile şi iniţiativele unioniste trebuie să se desfăşoare inclusiv la nivel european, pe scena Parlamentului European, acolo unde România ar trebui să-şi facă mai bine auzită vocea. 

"Parlamentul European e locul unde avem mult de lucrat la nivelul influenţei româneşti, la cel al definirii şi enunţării ţintelor pe care le vedem. Eu văd o Românie care să fie mare în Europa, o Românie care să aibă ceva de spus. Iar cum s-au unit cele două Germanii, e cazul ca şi România şi Republica Moldova, cele două state româneşti, să se unifice. Dar pentru asta avem nevoie de voinţă politică. […]

E greu să lucrezi într-un stat care îţi este ostil  - mă refer la Republica Moldova – dar şi să ai spatele frontului descoperit, metaforic vorbind, constatând că România nu se implică. Statul Republicii Moldova a devenit foarte duşmănos cu ideea unionistă, cel puţin în ultimele luni", a declarat George Simion.

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui George Simion:

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23