Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Unirea, tot mai dorită în Republica Moldova. Ioana Constantin: Au început să înţeleagă beneficiile

Facebook - Ioana Constantin
Facebook - Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) a vorbit despre numărul în creştere al românilor de pe ambele maluri ale Prutului care-şi doresc unirea Republicii Moldova cu România.

"Noi – PMP în România şi PUN în Moldova – vorbim chiar despre unire în sensul ei clasic, reîntregirea ţării. Dar gândiţi-vă că la începutul mandatelor lui Traian Băsescu, procentul de unionişti în Republica Moldova era undeva la 4%. Atât de puţin era în 2004, aşa arătau sondajele.

Au fost ulterior burse acordate tinerilor, de la liceeni la stundenţi – care au avut un rol foarte important, apoi acordarea cetăţeniei.

Uitându-ne cum a crescut acest procent de unionişti în Republica Moldova e încurajator. Nu e 50% în sensul clasic de unire, dar în orice caz peste 30% există. Până la urmă, am rămas singurul stat care funcţionează încă după tratatul Ribbentrop-Molotov, negociat de Stalin şi Hitler. Niciun alt stat nu a mai rămas în această paradigmă. Dar cu cât a crescut procentul românilor de peste Prut care au obţinut cetăţenia, au intrat în UE şi au început să înţeleagă şi beneficiile libertăţii de mişcare, prosperităţii, cred că va creşte şi procentul celor care vor fi pro-europeni şi care, la un moment dat, vor dori unirea în sensul clasic de reîntregire", a declarat Ioana Constantin într-un interviu acordat DC News.

Ioana Constantin: Veste bună de peste Prut. Prietenii unioniști au refuzat AUR-ul rusesc

"Ce veste bună de peste Prut!

Prietenii unioniști din Basarabia au refuzat AUR-ul rusesc. Partidul Unității Naționale (PUN), partid unionist, pro-european, a refuzat ieri oferta AUR-ului proaspăt trecut Prutul și vor candida cu listă națională proprie de candidați la alegerile anticipate din R. Moldova.

Deși PUN a dorit crearea unui bloc unionist, AUR are alte ambiții și interese", mai transmite Ioana Constantin.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel