Uniforma în școli, obligatorie

Potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de deputați PSD, elevii din învățământul preșcolar și preuniversitare atât de stat, cât și privat ar putea fi obligați să poarte uniforme, informează Antena 3.

Modelele uniformelor și semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administrație al unității de învățământ împreună cu consiliile profesorale.

Pentru elevii ce provin din familii cu venituri reduse se pot acorda, la cerere, burse de ajutor pentru a achiziționa aceste uniforme.

Inițiatorii argumentează că implementarea acestei măsuri conduce la prevenirea și combaterea violenței în școli, la impunerea "unei anumite discipline, respect şi bun gust", la evitarea discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite, la promovarea egalităţii de şanse şi la "menţinerea decenţei, evitându-se situaţiile în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală".

Parlamentarii spun că această implementare ar ajuta clasa să aibă un aspect uniform prin faptul că elevii poartă același model și culoare indiferent de sex.

Argeș Cătălin Marian Rădulescu, deputat PSD, a înaintat proiectul conducerii Camerei Deputaţilor. Acesta a fost semnat de alți 13 aleși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel