Uniforia, mingea oficială a turneului final al EURO 2020

Compania de echipament sportiv Adidas a dezvăluit și prezentat miercuri mingea oficială a turneului final al EURO 2020 la fotbal, denumită ''Uniforia'', ''pentru a onora sentimentele de unitate şi euforie pe care le poate oferi fotbalul''.

   Mingea Uniforia, care face referire la puterea de a uni, marchează cea de-a 60 aniversare a turneului, ce se va desfăşura pentru prima oară în 12 oraşe gazdă, între care şi Bucureşti. Designul balonului Uniforia prezintă linii îndrăzneţe, elemente care 'traversează' mingea, simbolizând astfel estomparea graniţelor şi trecerea frontierelor, aspect ce reflectă noul format transcontinental al competiţiei, se arată în comunicatul Adidas.

Coordonatele GPS ale fiecărui stadion sunt incluse în designul Uniforia, care sărbătoreşte acest format unic şi istoric. Grafica îndrăzneaţă este prezentată pe o minge cu aceeaşi structură de înaltă performanţă precum modelele recente ale Cupei Mondiale, dar cu un material unic Hi-White, care permite o mai bună vizibilitate pe teren.

Euro 2020 debut la Roma, final la Londra

Mingea a fost prezentată miercuri seară, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra şi la care au participat fotbalişti şi fotbaliste din diferite ţări europene, printre care francezul Ngolo Kante, belgianul Michy Batshuayi, spaniolul Kepa Arrizabalaga, englezoaicele Lauren James şi Katie Zelem.

EURO 2020 va debuta pe 12 iunie, la Roma şi se va încheia o lună mai târziu, cu finala de pe stadionul Wembley din Londra. Meciurile din grupele turneului final vor avea loc în 12 oraşe de pe cuprinsul continentului: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel