Unicef. Smiley, alături de copiii din Dofteana - FOTO

Andrei Tiberiu Maria - Smiley, Ambasador Național pentru UNICEF în România, a vizitat comuna Dofteana, una dintre cele 45 de comunități din județul Bacău parte a proiectul pilot UNICEF Servicii Comunitare pentru Copii. 

Smiley s-a întâlnit cu copiii de la Școala Gimnazială Scarlat Longhin Dofteana, cu cadrele didactice, cu autoritățile locale și cu echipa comunitară formată din doi asistenți sociali, un asistent medical comunitar, un consilier școlar și un mediator școlar.

Copiii i-au pregătit lui Smiley o surpriză, un flashmob pe melodia sa “Oarecare”, și l-au întâmpinat cu cântece și multă bucurie în fiecare grupă de grădiniță și clasă. Ambasadorul Național pentru UNICEF în România a vizitat și două familii sprijinite prin intermediul proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii pentru a vedea munca UNICEF la nivel local.

„De multe ori, oamenii care au schimbat lumea au venit din medii defavorizate, de la sat. De aceea, este foarte important ca toți copiii să meargă la școală și să primească tot sprijinul necesar pentru a-și împlini visele”, a declarat Smiley, Ambasador Național pentru UNICEF în România.

 

(w670) Smiley

 

Comuna Dofteana este una dintre cele 45 de comunități în care UNICEF testează Servicii Comunitare pentru Copii și a fost printre primele care au dorit să facă parte din această inițiativă. Comuna cuprinde șapte sate, cu o populație de aproximativ 11.000 de locuitori în 4000 de gospodării.  

UNICEF în România, împreună cu Guvernul României și parteneri, a lansat în anul 2014 proiectul pilot Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității – Servicii Comunitare pentru Copii cu finanțare prin Norway Grants și din resurse UNICEF.

Începând cu 2017, proiectul pilot continuă cu finanțare de la Fundația Botnar și din fonduri proprii UNICEF.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel