Urmărește emisiunea live


UNICEF: Copiii din Ucraina au atins niveluri de suferință „nemaivăzute de la al Doilea Război Mondial”

Fotografie de la Lukas:Pexels
Fotografie de la Lukas:Pexels

Într-un moment în care copiii Ucrainei ar trebui să sărbătorească vacanța de vară, războiul Rusiei a adus, în schimb, tinerilor victime ale luptei un nivel de suferință întâlnit doar în al Doilea Război Mondial, a declarat un oficial UNICEF.

Murat Sahin, reprezentant UNICEF în Ucraina, a declarat că în fiecare zi sunt uciși în medie mai mult de doi copii și încă patru sunt răniți, ”mai ales în atacuri cu arme explozive în zonele populate”, potrivit Newsweek.

Sahin a vorbit sâmbătă la Catedrala Sf. Sofia din Kiev la un eveniment organizat de Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, pentru Ziua Internațională a ONU a Copiilor Nevinovați Victime ale Agresiunii, marcată în fiecare an la 4 iunie.

”O sută de zile de război au adus devastare și suferință copiilor Ucrainei, la o amploare pe care nu am mai întânit-o de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Sahin, potrivit unui comunicat UNICEF. ”Și a avut un impact profund asupra vieții copiilor, cu consecințe pe care va trebui să le abordăm în anii următori”.

Sahin a mai declarat că în această perioadă, copiii din Ucraina ar trebui să sărbătorească sfârșitul anului școlar, să aducă acasă caietele de note și să facă planuri pentru vacanța de vară. Dar războiul „a schimbat totul pentru ei și familiile lor”.

„Războiul le ia copiilor stabilitatea, siguranța, școala, prietenii, familia, casa, speranțele pentru viitor”, a mai spus Sahin.

Luptele au strămutat aproape doi din trei copii ai Ucrainei, potrivit ONU

"Familiile au fost sfâșiate. Școli, spitale, locuri de joacă, parcuri și mii de case au fost avariate și continuă să fie distruse", a spus Sahin. ”Condițiile pentru copiii din zonele în care luptele s-au intensificat sunt din ce în ce mai disperate. Copiii care fug de violență sunt expuși unui risc semnificativ de separare a familiei, violență, abuz, exploatare sexuală și trafic”.

Sahin a prezis că ”trauma profundă și suferința emoțională” îi vor afecta pe copiii Ucrainei timp de mulți ani.

”Violența și suferința trebuie să înceteze”, a spus el. ”Fiecare zi de război crește impactul devastator de lungă durată asupra copiilor vulnerabili din întreaga lume”.

Sahin a oferit ”cele mai profunde condoleanțe” familiilor care au pierdut copii ”în urma acestui război oribil” și a spus că numărul deceselor copiilor este considerat ”a fi mult mai mare” decât cifrele care pot fi verificate de ONU.

El a vorbit despre luptele cu care se confruntă părinții ucraineni în timp ce încearcă să-și crească copiii într-o țară devastată de război.

”Puterea fiecărui părinte și a fiecărui îngrijitor din Ucraina și din străinătate merită cel mai înalt nivel de respect al nostru”, a spus el. ”În fiecare zi, mamele, tații și îngrijitorii ucraineni se trezesc și se culcă fără să știe ce va aduce ziua următoare. Și totuși fac tot posibilul pentru toți copiii aflați în grija lor pentru a-i ține în siguranță. Aș dori sincer să spun le mulțumesc pentru asta.”

Citește și...

Ucraina simplifică procedurile de adopţie prin introducerea unui portal digital

În Ucraina există 17.000 de copii care aşteaptă să fie adoptaţi, a declarat ministrul adjunct al Politicii Sociale din Ucraina, Kostiantyn Koshelenko, potrivit Sky News. „Cu toate acestea, există de câteva ori mai puţini potenţiali părinţi adoptivi. Unul dintre motive este că procedura de adopţie este foarte complicată.

O schimbăm pentru a implementa un proces digital rapid. Este nevoie de doar cinci minute pentru a depune o cerere pentru consultarea iniţială", a spus Koshelenko.

O solicitare iniţială poate fi depusă prin intermediul portalului începând de miercuri, iar cererile de adopţie vor fi disponibile online începând cu luna august, a adăugat Koshelenko.

Aproximativ 6.506 copii din orfelinate au fost strămutaţi din cauza conflictului actual, inclusiv 4.228 care au fost mutaţi în străinătate, potrivit unei declaraţii a Ministerului Politicii Sociale.

Aproximativ jumătate dintre orfelinatele din ţară au mutat copiii în străinătate sau în altă parte în Ucraina. Aproximativ 1.750 de familii adoptive au fost strămutate. Războiul a avut un impact devastator asupra copiilor din Ucraina.

Pe 1 iunie, biroul procurorului general al ţării a declarat că cel puţin 243 de copii au murit şi alţi 446 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, la 24 februarie. Potrivit UNICEF, trei milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenţă umanitară în interiorul ţării.

Războiul a produs „consecinţe devastatoare pentru copii la o scară şi cu o viteză nemaiîntâlnite de la cel de-al Doilea Război Mondial", a precizat UNICEF.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel