Uniți demolăm pista de biciclete! Semnează împotriva blocajelor de pe Calea Victoriei

DCNews lansează un demers fără precedent: o petiție pentru demolarea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei.

Pista de pe Calea Victoriei, de nicăieri către niciunde

Pista de pe Calea Victoriei pare doar un moft al bicicliștilor îndeplinit de Municipalitate, care s-a conformat doleanțelor unui grup foarte vocal, în detrimentul unei comunități mult mai numeroase, cea a șoferilor, care contribuie intens la bugetele locale și naționale.

Celebra pistă de biciclete a anulat o bandă de circulație de pe Calea Victoriei, îngreunând și mai tare traficul și așa sufocat din centrul Capitalei. 

Problema nu este că s-a construit o pistă de biciclete în mijlocul Bucureștiului. Pedalatul înseamnă sănătate și reducerea poluării, însă doar în situația în care ai o rețea dezvoltată de piste de biciclete, care nu sufocă și mai rău un trafic deja infernal. Dacă mașinile vor petrece mai mult timp pe drumuri, în timp ce șoferii lor se uită la o pistă de biciclete nefolosită, care începe deodată și se termină brusc, poluarea nu va scădea, ci va crește, iar nervii produși automobiliștilor cu siguranță nu le vor îmbunătăți sănătatea.

Vezi și: Bomba care poate schimba totul în politica românească, detonată pe 16 decembrie

Un moft de câteva luni "mușcă" ireversibil din Calea Victoriei

O altă problemă a pistei de biciclete de pe Calea Victoriei este faptul că a fost construită astfel încât să blocheze permanent o bandă de circulație, chiar dacă mersul cu bicicleta este posibil doar în câteva luni ale anului.

Pista ar fi putut fi concepută astfel încât, în perioada rece, banda de drum să fie redată traficului rutier, nu blocată fără nicio utilitate timp de luni întregi, în vreme ce traficul în zonă are serios de suferit.

Pista de pe Calea Victoriei, contestată și de ecologiști

Construcția care a luat o bandă de circulație de pe Calea Victoriei este contestată chiar și de Nicușor Dan, președintele Asociației "Salvați Bucureștiul" și una dintre cele mai vocale voci din rândul ecologiștilor.

"Proiectul Calea Victoriei, așa cum este el, cu lărgirea trotuarelor și construirea unei piste de biciclete, este un proiect generos, să spunem, și făcut cu bune intenții, ceea ce nu prea se întâmplă la Primăria Capitalei. Însă, în general, tot proiectul are mai multe probleme: 

Degeaba faci tipul ăsta de lucrări de încurajare a pietonilor, în momentul în care tu 20 de ani ai avut o politică foarte agresivă de permitere a mall-urilor să vină în centru, și în felul acesta tot comerțul de lux și toate lucrurile care ți-ar fi atras publicul s-au mutat în mall-uri. Orice ai face la Calea Victoriei, va fi la fel de moartă ca și până acum. 

În ceea ce privește pista de pe Calea Victoriei, aceasta nu rezolvă problema bicicleiștilor din București. În primul rând, nici măcar pista, în lungime de doi kilometri, nu e continuă. Dacă vrem să rezolvăm problema bicicletelor în București, trebuie realizat un întreg sistem de piste de biciclete, care să lege între ele diferite puncte ale orașului.

ONG-urile au și propus ca pistele de biciclete, tocmai pentru a nu fi în conflict cu automobilele, să traverseze orașul pe străzile laterale, disciplinând automobiliștii acolo unde se parchează haotic. De exemplu, acolo unde se parchează pe ambele sensuri și nu există parcare pe nicio parte, să pui între parcare și trotuar o mică linie de biciclete, ca să nu stânjenească circulația. Dar, atâta timp cât nu ai un întreg ansamblu de piste de biciclete, pista de biciclete de pe Calea Victoriei este inutilă", ne-a declarat Nicușor Dan.

Având în vedere toate aspectele anterior prezentate, DCNews lansează petiția "Demolați pista de biciclete de pe Calea Victoriei!". Îi invităm pe cititorii noștri să voteze dacă sunt de acord cu demolarea pistei, iar în secțiunea de comentarii să semneze - cu nume, prenume și localitatea de domiciulu. De asemenea, vă invităm să vă expuneți punctele de vedere față de acest subiect în secțiunea de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel