Ungaria și Polonia bat cu pumnul în masa UE! NU ACCEPTĂ!

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Polonia și Ungaria au transmis un avertisment către Uniunea Europeană, privind condiționarea fondurilor europene de statul de drept. 

Polonia şi Ungaria sunt revoltate de condiționarea accesării fondurilor europene și amenință că vor  face ceea ce este nevoie pentru a opri orice potenţial şantaj, a declarat joi la Varşovia ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, după o întâlnire cu omologul său polonez Zbigniew Rau, transmite Agerpres, citând agenţia MTI.

Polonezii şi ungurii contribuie la produsul economic al UE şi fondurile europene sunt un activ comun, a adăugat Szijjarto, referindu-se la cererile privind condiţionarea accesării fondurilor europene de situaţia statului de drept.

Anterior, Ungaria şi Polonia au ameninţat cu blocarea viitorului buget multianual al UE şi a fondului european de redresare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro dacă vor fi introduse astfel de condiţionalităţi.

Au făcut front comun



Szijjarto a anunţat că va semna cu ministrul polonez al infrastructurii, Andrzej Adamczyk, un document cadru care va trebui supus aprobării în vederea obţinerii sprijinului UE pentru o linie de tren de mare viteză între Budapesta şi Varşovia, care să poată fi interconectată cu reţelele feroviare de mare viteză vest-europene.

Pe de altă parte, cei doi miniştri de externe au convenit să respingă pactul privind migraţia propus de Comisia Europeană. Acest pact cuprinde în continuare cote de refugiaţi, deşi forţează o încercare gramaticală de a le descrie altfel, remarcă şeful diplomaţiei ungare.

În privinţa situaţiei din Belarus, el a anunţat că reprezentanţa diplomatică ungară din această ţară va emite vize în numele Poloniei, după ce mai mulţi diplomaţi polonezi, inclusiv ambasadorul, au fost obligaţi să părăsească Belarusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel