Ungaria și-a întărit poziția în lumea finanțelor. Banca Internațională de Investiții și-a mutat sediul la Budapesta

Ungaria și-a întărit poziția în lumea finanțelor. Banca Internațională de Investiții și-a mutat sediul la Budapesta  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Ungaria și-a întărit poziția în lumea finanțelor. Banca Internațională de Investiții și-a mutat sediul la Budapesta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay

Mutarea sediului Băncii Internaţionale de Investiţii întăreşte poziţia Ungariei în lumea finanţelor internaţionale, a spus ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga, vineri, în faţa presei, cu ocazia inaugurării noului sediu al băncii în Budapesta.

Ministrul a subliniat că Ungaria a luat o hotărâre corectă în 2015 când a aderat la Banca Internaţională de Investiţii. Printre rezultatele evocate de ministru figurează şi faptul că banca a ajutat până acum cu peste 150 de miliarde de forinţi (418 milioane euro) dezvoltările firmelor ungare.

Mihály Varga a afirmat că mutarea sediului băncii în Budapesta nu contribuie doar la consolidarea actorilor economiei ungare, ea sporeşte şi reputaţia ţării pe plan internaţional. Dintre cele cinci mari bănci de dezvoltare internaţionale din Europa, doar una are sediul în Europa Centrală, iar acest sediu se află la Budapesta, a evidenţiat ministrul.

El a precizat că, datorită participaţiei de peste 17%, Ungaria este pe locul doi în ierarhia proprietarilor băncii, după Rusia. A subliniat totodată că este vorba de o bancă internaţională, Rusia este proprietar minoritar, deoarece participaţia însumată a celorlalte ţări depăşeşte 50%. Aceste ţări doresc dezvoltări cât mai rapide, doresc un ritm de creştere cât mai intens pentru economia lor; la sediul din Budapesta toate condiţiile sunt date pentru ca ele să poată primi ajutorul necesar pentru dezvoltarea lor, a afirmat ministrul.

El a reamintit că mutarea sediului de la Moscova la Budapesta a fost decisă de conducerea băncii în 2018. Noul sediu este palatul Lánchíd, o clădire proaspăt renovată care se găseşte la capul vestic al Podului cu Lanţuri.

În comunicatul emis cu ocazia evenimentului, Ministerul Finanţelor a precizat că inaugurarea sediului din Budapesta a Băncii Internaţionale de Investiţii reprezintă un avantaj şi pentru această instituţie, deoarece are posibilitatea de a se integra nemijlocit în mediul financiar european şi de a se conecta mai bine la sistemul global al finanţelor. Banca a înregistrat succese considerabile în toate domeniile de activitate, profitul ei a avut o creştere fără precedent, la sfârşitul anului trecut atingând cifra de 7,3 milioane euro – se arată în comunicatul ministerului, potrivit Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel