Ungaria-România, lovitură. Tomac îndeamnă la BOICOTAREA benzinăriilor Mol

Deputatul Eugen Tomac îi îndeamnă pe români la boicot după ce Ungaria a anunțat că nu va sprijini aderarea României și Croației la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

"Observ în ultimele zile o agresivitate politică greu de înțeles din partea Budapestei faţă de România, inclusiv prin acţiuni susţinute în ţara noastră de compania maghiară de stat Mol.

Practic, dacă eu, de buna credință, cumpăr carburant, în Bucureşti sau oriunde în ţară, de la Mol, susțin indirect o campanie ce urmărește divizarea României. Lăsând la o parte culorile staţiilor maghiare de alimentare cu carburanţi, afişele din benzinăriile Mol din România promovează evident autonomia zonei în care avem o comunitate numeroasă de maghiari.

Decideți voi dacă merită să mai alimentați de la benzinăriile Mol!

PS: Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei tocmai a anunţat că nu va sprijini aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)", a fost mesajul transmis de Eugen Tomac.

MAE ungar a precizat că motivul pentru care Ungaria își suspendă sprijinul pentru aderarea României la OCDE este închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș.

[citeste si]

MAE de la Budapesta a mai menționat că Ungaria și-a declarat la Consiliul OCDE — care se desfășoară vineri la Paris — intenția de a nu sprijini intrarea României și Croației în această organizație.

Pe de altă parte, vineri seară, MAE de la București a spus că România se află, în continuare, în discuții bilaterale cu toate statele membre ale OCDE și speră ca atuurile și argumentele sale să genereze, cât mai curând posibil, consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre.

"Astăzi, 8 septembrie 2017, a avut loc o reuniune a statelor membre ale OCDE pe tema extinderii organizației, la care România nu a participat, nefiind stat membru al organizației. Cu această ocazie, s-au purtat discuții cu privire la lista posibililor candidați, care ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE din 25 septembrie 2017", arată MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel