Urmărește emisiunea live


Ungaria, pregătită să ridice un gard și la granița cu România

Ungaria se așteaptă la sosirea unui nou val masiv de migranți pe ruta balcanică odată cu venirea primăverii și prin urmare este pregătită să ridice un gard și la granița cu România, după modelul celor deja ridicate la frontierele cu Serbia și Croația, a reafirmat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, citat de agenția MTI.

El a adăugat că Ungaria are constant consultări pe tema migrației cu țările vecine, inclusiv cu România, la fel cum procedează și Turcia cu Uniunea Europeană.

Referindu-se la afirmațiile președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care a confirmat autenticitatea relatărilor din presă despre amenințările sale că va inunda țările europene cu migranți dacă Turcia nu primește ajutoare financiare suficiente pentru întreținerea acestora, oficialul maghiar a declarat că guvernul de la Budapesta se va opune oricărei înțelegeri între UE și Turcia ce ar putea spori presiunea migratorie, relatează Agerpres.

Orban: "Pact secret" între Germania și Turcia 

Tot joi, presa maghiară a scris că premierul Orban și-a informat parlamentarii din partidul său conservator, Fidesz, despre existența unui 'pact secret' încheiat între Germania și Turcia, prin care 400.000-500.000 de migranți ar urma să fie preluați direct de pe teritoriul turc și redistribuiți prin cote în statele Uniunii Europene.

Citește și: Turcia amenință Europa: O să inundăm Europa cu refugiați!

Întrebat la o conferință de presă despre acest subiect, șeful executivului de la Budapesta a vorbit despre existența unui astfel de plan ce ar fi fost încheiat în secret de UE și Turcia, fără ca el să fi fost informat oficial.

La rândul său, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat că odată cu încheierea la sfârșitul anului trecut a planului de acțiune UE-Turcia, prin care guvernul de la Ankara s-a angajat să stăvilească valul de migranți în schimbul unui ajutor financiar european cu o valoare inițială de trei miliarde de euro, unele state ale UE s-ar fi înțeles separat cu Turcia ca blocul comunitar să preia direct de pe teritoriul acesteia sute de mii de migranți. Șeful diplomației ungare a precizat că dacă un asemenea acord într-adevăr există, Ungaria se va opune ferm aplicării lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel