Ungaria, pe lista neagră. Ce a cerut un oficial UE

Ungaria ar trebui dată afară din UE din cauza atitudinii față de refugiați, a spus ministrul Extern al Luxemburgului, țară fondatoare a UE.

Refuzul Ungariei de a-i primi pe refugiați este o încălcare brutală a principiilor fundamentale ale UE, a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg și unul dintre politicienii europeni care a susținut planul de împărțire a migranților în toate statele membre.

Drept urmare, "Ungaria ar trebui exclusă temporar sau, dacă este nevoie, definitiv din UE", a spus Asselborn, potrivit Die Welt.

Oficialii ungari au adoptat o atitudine drastică împotriva migrației, ridicând garduri la frontieră și anunțând că nu susțin planul de relocare a refugiaților în statele membre.

[citeste si]

Intervenția lui Asselborn nu a rămas fără răspuns. "Comentarile sunt stranii, ținând cont că vin din Luxemburg, țara optimizării fiscale", a spus ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto.

Știm că președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (luxemburghez, n.r.) vorbește despre împărțirea greutăților, dar știm că asta înseamnă de fapt că Ungaria va trebui să poarte povara greșelilor altora, a mai spus oficialul maghiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel