Ungaria blochează aderarea Ucrainei la Centrul de Excelență pentru apărare cibernetică al NATO. Kievul denunță decizia

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că autorităţile de la Kiev deplâng hotărârea Budapestei de a bloca aderarea Ucrainei la Centrul de excelenţă NATO pentru apărare cibernetică (Cooperative Cyber Defence – CCDCOE).

Acesta a punctat că securitatea cibernetică este o problemă globală, care afectează fiecare țară, transmite eurointegration, citată de RAdor.

'În preajma Anului Nou, am avut o diplomație activă telefonică și prin SMS cu Peter Szijjártó (ministrul ungar de externe, n.red.) tocmai în privinţa centrului cibernetic al NATO. Îmi pare foarte rău că Ungaria a fost singura țară care nu a susținut această decizie. Este păcat, pentru că, de fapt, acest lucr ar fi benefic pentru noi toți, fiindcă securitatea cibernetică privește pe toată lumea', a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai menționat că, în acest moment, nu există propuneri din partea Budapestei pentru o vizită a lui Szijjártó în Ucraina, însă invitația rămâne valabilă. 'În decembrie anul trecut, i-am invitat pe toți miniștrii UE să viziteze Ucraina în ianuarie-februarie.

'Dacă va decide să vină, mă voi întâlni cu el cu plăcere', a mai declarat ministrul, potrivit sursei citate. Evropeiska Pravda aminteşte că, la începutul lunii februarie, presa a scris că Ungaria a blocat aderarea Ucrainei la CCDCOE.

În luna ianuarie, ministrul ungar de externe a declarat că Budapesta este nemulțumită de situația drepturilor etnicilor maghiari din Ucraina și, prin urmare, va continua să blocheze aspirațiile euroatlantice ale Kievului.

Citește și: Presa maghiară de opoziție: Campania Guvernului Viktor Orban dincolo de graniţele ţării, inclusiv în Transilvania, se desfăşoară în ritmul unui stat mafiot

O analiză a unui ziar maghiar de opoziție relatează acțiunile Guvernului maghiar în teritoriile de dincolo de granițele Ungariei, inclusiv în Transilvania.

Analiză a publicației maghiare de opoziție NÉPSZAVA, citată de Rador:

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, naratorii guvernamentali dau tonul campaniei în teritoriile de dincolo de graniţele Ungariei, iar liderii politici şi bisericeşti redau cu fidelitate.

„FIDESZ încearcă peste tot să ne obstrucţioneze, să îngreuneze campania noastră electorală”, a declarat pentru ziarul ungar „Népszava” Péter Márki-Zay, candidatul opoziției unite la funcția de premier.

„Scrisoarea politicienilor, preşedinţilor administraţiilor locale publice din Transilvania se încadrează perfect în această imagine, în ritmul caracteristic al unui stat mafiot. După 3 aprilie vrem să punem capăt şi acestei situaţii, a fost destulă campanie de ură”, a subliniat rivalul lui Viktor Orbán. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel