Ungaria: Ambasadorul olandez, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu afirmaţii 'inacceptabile' ale premierului Rutte

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat joi pe ambasadorul Olandei, Rene van Hell, în legătură cu 'afirmaţiile inacceptabile' ale premierului Mark Rutte referitoare la guvernul ungar, transmite MTI.

Cotidianul olandez De Telegraaf a relatat că premierul Mark Rutte a declarat că unii politicieni 'întorc spatele Europei'. Cu prilejul unei adunări electorale, Rutte a citat Ungaria drept un exemplu de ţară 'unde statul de drept este sfidat, s-ar părea că fără consecinţe'.

Potrivit lui Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare şi reprezentare internaţională în MAE ungar, la rădăcina 'conflictului dintre guvernele ungar şi olandez' se află viziunile lor diferite în ce priveşte migraţia. Guvernul ungar spune 'nu' migraţiei, iar 'aceasta este cauza principală a tuturor criticilor', a afirmat el. Tamas Menczer a mai amintit că precedentul ambasador olandez a comparat guvernul ungar cu teroriştii, 'doar pentru că noi respingem migraţia'.

Aceste critici lipsite de fundament sunt inacceptabile, a afirmat secretarul de stat, menţionând că cetăţeni ungari au votat guvernul Orban cu o majoritate de două treimi, iar alegerea lor trebuie respectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel