Ungaria: Ambasadorul olandez, convocat la Ministerul de Externe în legătură cu afirmaţii 'inacceptabile' ale premierului Rutte

[] []

16 mai 2019 / 17:46
Salveaza PDF Comentarii

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat joi pe ambasadorul Olandei, Rene van Hell, în legătură cu 'afirmaţiile inacceptabile' ale premierului Mark Rutte referitoare la guvernul ungar, transmite MTI.

Cotidianul olandez De Telegraaf a relatat că premierul Mark Rutte a declarat că unii politicieni 'întorc spatele Europei'. Cu prilejul unei adunări electorale, Rutte a citat Ungaria drept un exemplu de ţară 'unde statul de drept este sfidat, s-ar părea că fără consecinţe'.

Potrivit lui Tamas Menczer, secretar de stat pentru comunicare şi reprezentare internaţională în MAE ungar, la rădăcina 'conflictului dintre guvernele ungar şi olandez' se află viziunile lor diferite în ce priveşte migraţia. Guvernul ungar spune 'nu' migraţiei, iar 'aceasta este cauza principală a tuturor criticilor', a afirmat el. Tamas Menczer a mai amintit că precedentul ambasador olandez a comparat guvernul ungar cu teroriştii, 'doar pentru că noi respingem migraţia'.

Aceste critici lipsite de fundament sunt inacceptabile, a afirmat secretarul de stat, menţionând că cetăţeni ungari au votat guvernul Orban cu o majoritate de două treimi, iar alegerea lor trebuie respectată.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27