Ungaria alocă peste 300 de milioane de euro pentru împăduriri

Ungaria alocă peste 300 de milioane de euro pentru împăduriri  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria alocă peste 300 de milioane de euro pentru împăduriri / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Suma fondurilor alocate pentru împădurire în Ungaria a depăşit 100 miliarde forinţi (278 milioane euro) - a declarat vineri secretarul de stat pentru agricultură al Ministerului Agriculturii din Ungaria în oraşul Lajosmizse.

Zsolt Feldman a spus că 2600 de fermieri plantează în prezent peste 25 000 de hectare de pădure, costul total fiind de peste 112 miliarde forinţi (311,5 milioane euro). El a adăugat că, în ultimul an, interesul fermierilor pentru sprijinul acordat pentru împădurire a crescut exponenţial, deoarece subvenţiile pentru plantare, îngrijire şi întreţinere au fost concepute în aşa fel încât fermieri să fie interesaţi în plantarea pădurilor pe terenurile de calitate slabă.

Péter Zambó, secretar de stat pentru păduri şi probleme funciare, a evocat şi el inversarea tendinţei de împădurire în Ungaria, în anul 2019, datorită restructurării subvenţiilor. El a adăugat că, în urma creşterii cu 80-130% a preţului unitar al plantării, cererea pentru plantări a crescut de la 2000 la 25 000 de hectare. De la schimbarea regimului încoace, silvicultorii privaţi au plantat 200 000 de hectare de pădure, ceea ce reprezintă 10% din cele 2 milioane de hectare existente astăzi – a completat secretarul de stat, potrivit Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel