Ungaria a trimis o unitate anti-teroristă în Ucraina

O unitate specială anti-teroristă a fost dislocată în Ungaria după ce Budapesta a aflat că un cetățean maghiar a fost capturat de bărbați înarmați neidentificați într-o "zonă de conflict" ucraineană, potrivit presei locale, citate de Russia Today.

O unitate specială a Centrului Anti-Terorist al Ungariei (TEK) a ajuns într-o zonă din Ucraina pentru a extrage un cetățean ungar capturat, a declarat directorul general al TEK, Janos Hajdu, pentru postul local ATV.

Potrivit lui Hajdu, bărbatul, care lucrează pentru o companie ucraineană, era în timpul serviciului și conducea o mașină într-o "zonă de conflict" din Ucraina, când a fost oprit și reținut de bărbați înarmați.

Deși circumstanțele sunt deocamdată neclare, Hajdu a adăugat că nu pare o luare de ostatici "clasică", pentru că nimeni nu a cerut o recompensă pentru eliberarea maghiarului. Citând canale operaționale, directorul TEK a precizat că bărbatul se află în stare bună, dar este ținut în detenție de către răpitorii săi.

Pentru a asigura eliberarea maghiarului, o unitate specială a TEK a fost "imediat" trimisă în Ucraina sub tratatele Kievului cu Ungaria, membru NATO, UE și OSCE.

Oficialul ungar nu a vrut să speculeze pe marginea duratei operațiunii, spunând că aceasta s-ar putea întinde între câteva ore și câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel