Ungaria, lovitură grea Ucrainei: a oprit livrările de gaze către Kiev

[] []

25 sep 2014 / 22:56
Salveaza PDF Comentarii

Ungaria a sistat toate livrările de gaze către Ucraina pe termen nedefinit. Distribuitorul ungar FGSZ motivează că decizia vine ca urmare a cererii interne în creștere, transmite Reuters.

Ungaria livrează gaze Ucrainei pe sistemul flux-invers (reverse flow) din martie 2013. Potrivit acordului dintre cele două părți, Budapesta s-a angajat să ofere Kievului până la 6,1 miliarde de metri cub pe an.

Anunțul Ungariei vine cu o zi înainte de negocierile Rusia-UE-Ucraina pe tema livrărilor de gaze, programate pentru vineri.

Compania FGSZ a transmis într-un comunicat că întreaga rețea de conducte a fost îndreptată în direcția Ungariei. Cele șase milioane de metri cub pe care Ungaria ar trebui să le livreze Ucrainei sunt subiectul unor condiții tehnice și comerciale și nu o capacitate garantată, precizează ungurii.

Comisia Europeană și-a confirmat luni participarea la o nouă rundă de negocieri trilaterale UE-Rusia-Ucraina pe 26 septembrie la Berlin pentru a încerca soluționarea divergențelor dintre Moscova și Kiev privind livrările de gaze.

Viktor Orban, în vizorul lui Barack Obama: liderul SUA, critici grele pentru guvernul Ungariei

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26