Unele țări europene, gata de ridicarea GRADUALĂ a restricțiilor

Mii de magazine s-au redeschis în Austria, țară care caută să relaxeze măsurile de restricție.

Mii de magazine s-au redeschis în Austria, țară care caută să relaxeze măsurile de restricție, conform BBC.

Magazine de colț, de grădinărit sau de bricolaj se pot redeschide în Austria, însă doar cu măsuri stricte de distanțare socială.

Situația din Italia este încă grea

În Italia, unde peste 20.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, un mic număr de magazine și afaceri au primit permisiunea de a se redeschide. Însă, regiunile cel mai grav lovite, precum Lombardia și alte provincii nordice, au decis să mai aștepte.

După cinci săptămâni de restricții, magazinele care vând cărți, papetărie și haine pentru bebeluși sau copii își pot redeschide porțile, dar doar cu reguli stricte asupra numărului de clienți și a igienei.

Apelul Comisiei Europene

Comisia Europeană le-a cerut țărilor membre UE să se coordoneze pentru a relaxa măsurile gradual.

Spania a permis unor afaceri să revină la treabă, iar Danemarca a redeschis școlile pentru elevii din clasele inferioare. Polonia a transmis că va ridica gradual măsurile de restricție de duminica aceasta, probabil începând cu magazinele.

Franța și Germania, precaute

Președintele francez Emmanuel Macron a extins starea de urgență pentru încă 4 săptămâni, până pe 11 mai, transmițând că restricțiile doar au încetinit virusul, nu l-au și învins.

Șeful institutului de sănătate publică german, Robert Koch, a spus că, în ciuda unei încetiniri a epidemiei, este prea devreme pentru a vorbi despre un trend clar.

Organizația Mondială a Sănătății a salutat încetinirea infecțiilor din unele țări europene, dar a avertizat asupra ridicării prea timpurie a restricțiilor, care ar putea genera „o revenire mortală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel