Unde vor petrece Regele Mihai și Regina Ana Crăciunul 2015 - Foto

Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana nu vor fi petrece Crăciunul în acest an la Castelul Săvârșin, informează, duminică, site-ul romaniaregala.ro.  

"Din păcate, Majestățile Lor nu vor putea călători spre Săvârșin în acest final de an dar, după cum se vede din fotografii, Regina Ana se simte mai bine și va sta, de sărbători, alături de Regele Mihai, în atmosfera tihnită a reședinței lor private din Elveția.

Majestatea Sa Regina mulțumește tuturor celor care s-au rugat pentru sănătatea ei și i-au trimis un gând bun!", precizează sursa citată. 

Anunțul vine după ce, cu câteva zile înainte de a începe pregătirile de Crăciun la Săvârșin, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au petrecut câteva zile alături de Regele Mihai I și Regina Ana, la reședința privată din Elveția.

Ziua Porţilor Deschise de Crăciun, la Săvârșin

La fel ca în ultimii ani, membri ai Familiei Regale vor petrece Crăciunul la castelul de la Săvârșin. Familia Regală a adresat și în acest an invitații românilor, din toate colțurile țării, să petreacă în zilele de 22-24 decembrie în compania ei.

Principesa Moștenitoare, însoțită anul acesta de Principesa Maria, va merge la mijlocul zilei de 23 decembrie la casele săvârșinenilor care nu se pot deplasa, din motive de vârstă sau de boală. Pentru cei nevoiași sunt pregătite în fiecare an 250 de pachete mari, cu alimentele de bază. Alte 250 de pachete sunt pregătite pentru copiii din localitate sau din împrejurimi. În fine, un ultim lot de 250 de pachete sunt oferite celor care vin să colinde, să cânte, să danseze sau să-și prezinte portul popular.

Un mare număr de cărți regale sau cărți ale copilăriei sunt oferite, an de an, de Curtea Veche Publishing.

Toți musafirii sunt primiți cu ceai fierbinte sau vin fiert cu scoțișoară, alături de felii de cozonac. 

Ziua de 23 decembrie începe cu colinde de la ora 9 dimineața și se sfârșește la ora 17, cu un concert în Muzeul Regal al Automobilului. Acolo pot fi găzduite 300 de persoane pe scaune, iar cei prezenți ascultă recitaluri ale Corului Episcopiei din Deva, precum și concertul muzicienilor clujene.

În ziua de 24 decembrie, singura întâlnire publică de la Domeniul Regal este primirea Dubașilor. Această tradiție dăinuiește la Săvârșin din moși-strămoși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel