Unde sunt cele mai murdare restaurante de pe litoral. S-au dat amenzi uriașe

Unde sunt cele mai murdare restaurante de pe litoral. S-au dat amenzi uriașe / Foto: Captură video Realitatea Plus
Unde sunt cele mai murdare restaurante de pe litoral. S-au dat amenzi uriașe / Foto: Captură video Realitatea Plus

S-au dat amenzi uriașe pe litoral. În mai multe restaurante au fost descoperite nereguli grave.

S-au dat amenzi de peste 1 milion de lei pe litoral. Câteva controale au scos la iveală, din nou, nereguli grave în bucătăriile restaurantelor de la mare, în care mănâncă zilnic zeci de mii de turiști. Mizerie pe jos, pe mese și în frigidere, alimente alterate sau păstrate în condiții improprii, toate acestea au fost descoperite de inspectorii sanitari, relatează Realitatea Plus. 

Cele mai murdare restaurante sunt în Năvodari, Costinești și Eforie, spun inspectorii care au verificat tot litoralul. Patronii acestora au primit amenzi uriașe, de peste un milion de lei.

"În zona Costinești, Eforie și Năvodari. Pentru aceste neconformități au fost aplicate un număr de 226 de sancțiuni. A fost o toleranță zero la tot ce înseamnă condiții de igienă", a afirmat Robert Chioveanu, președintele ANSVSA. 

Lista neregulilor depistate

Lista neregulilor găsite este însă lungă, spun inspectorii. Campioanele la amenzi au fost tonetele de sandwich-uri  și  cele de fast food.

"Decongelare necorespunzătoare a produselor congelate, depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime (...). Intrau în bucătărie fără echipament, cu hainele de stradă, nu știau cum să schimbe cuțitele când fac diferite operațiuni.", a arătat Gabriel Ecobici, consilier ANSVSA.

Produs expirat de 7 ani, mizerie în bucătării, mucegai pe pereți. Imaginile groazei din Delta Dunării

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat, în ultima săptămână, amenzi de peste 500.000 lei în Delta Dunării. Printre neregulile constatate s-a aflat un produs expirat de șapte ani, mizerie în bucătării și mucegai pe pereți.

În ultima săptămână, au fost verificate 65 de localuri din Delta Dunării. Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dat 71 de amenzi în valoare de 502.000 lei și 27 de avertismente.

Au oprit definitiv de la vânzare peste 41.000 de kilograme de produse, în valoare de 101.199 lei. Comisarii au propus oprirea temporară a activității în 9 piscine, 2 hoteluri și o spălătorie. Comisarii ANPC au găsit un produs expirat din 2014.

Totodată, într-un restaurant din Năvodari, ANPC a dat amenzi de 18.000 lei a propus închiderea acestuia pe minim 6 luni, după ce a găsit aici peste 200 de kilograme de pește fără elemente de identificare, în valoare de peste 5.000 de lei. În urmă cu două săptămâni, activitatea restaurantului respectiv dusese oprită, însă comisarii au găsit aceleași probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel