Unde se pot căsători tinerii. Proiect de lege depus la Senat

Deputatul PNL Florin Roman a depus un proiect de lege la Senat care va oferi mai multe posibilităţi tinerilor în alegerea locului de căsătorie. 

„(2) Căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului", se arată în proiectul de lege.

În prezent, „căsătoria se poate încheia în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului".

Ce spune iniţiatorul 

„Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-și uni destinele în aer liber se poate materializa și în micile oaze din oraș, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spații în aer liber. Mulți aleg un foișor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soț și soție. Cert este că o cununie civilă în aer liber îți dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decorațiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante sau mai rustice, în funcție de preferințe și de tematica aleasă. Astfel, prin această inițiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului", a explicat Florin Roman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel