De unde și cu cât puteai cumpăra Tricolorul, pe 1 Decembrie

Drapel
Drapel

Cu ocazia Zilei Naționale, românii au fost îndemnați să-și dovedească patriotismul, prin arborarea unui drapel tricolor, fie el mai mare sau mai mic. Astfel că, sâmbătă, 1 decembrie, am pornit la căutare de steaguri, pentru a afla de unde pot fi achiziționate și cât ne costă această „dovadă de patriotism.”

[caption id="attachment_255861" align="aligncenter" width="640"] Drapel din Metro la 13 lei[/caption]

În magazinul Bucur Obor, recunoscut pentru faptul că aici găsești absolut orice, de Ziua Națională nu am găsit steaguri tricolore. O vânzătoare mi-a spus că a avut, dar s-au dat toate de vineri:

„Am avut toate mărimile. Costau de la 5 lei până la 50 de lei. Cel mai mare avea un metru și 60 de centimetri pe 90 de centimetri. Ăla era 50 de lei.”

Așa că am decis să caut în Piața Obor. Am văzut foarte multe tarabe cu steaguri tricolore montate, dar niciuna nu avea la vânzare. După ce am dat o tură de piață fără succes, am întrebat o doamnă care vindea articole de confecție de unde am putea achiziționa drapele tricolore. Foarte amabilă, mi-a răspuns că în piață nu am nicio șansă să găsesc, și m-a îndrumat către magazinul Bucur Obor – de unde doar ce venisem. Mi-a zâmbit și mi-a spus că cele pe care le văd eu afișate prin piață le-au primit dimineață de la primărie.

Am mers mai departe în speranța că, totuși, voi găsi undeva steaguri tricolore de Ziua Națională a României.

Am încercat, cu mai mult succes în Pasajul de la Universitate. Aici cele mai mici și mai ieftine erau cele de hârtie, la 2 lei. La 3,5 lei erau cele mici confecționate din pânză. Pe lângă acestea, la vânzare erau și modele mai mari: de 90 de centimetri pe 60 de centimetri, la 27 de lei și cel mai mare din magazin de 1,3 metri pe 90 de centimetri care costa 32,5 lei.

Încurajat de ce am găsit la Universitate, am continuat „vânătoarea de drapele” și am mers în magazinul Unirii, unde am găsit atât modele mici cât și mari. Cele mici, cu suport, puteau fi achiziționate pentru 5 lei, iar cele mari, de un metru pe un metru și jumătate costau 60 de lei.

Între Piața Unirii și Universitate am găsit un butic unde se comercializau „suveniruri românești”. Aici, un tricolor mic, cu băț, costa 10 lei, iar unul mare, de 1,3 metri pe 90 de centimetri putea fi cumpărat pentru 30 de lei.

Mi-am încercat norocul și prin hypermarket-uri, dar cei de la Carrefour m-au informat că ei nu comercializează drapele, în timp ce în Metro am găsit o gamă întreagă. Cele cu băț, costau de la 8 lei, cele de 80 de centimetri pe 40 de centimetri. Cele de 90 de centimetri pe 60 de centimetri costau 10 lei, iar cele mai mari, de 120 de centimetri pe 80 de centimetri costau 13 lei. De asemenea, cei de la Metro prezentau o ofertă pentru șoferi: un set de două steaguri cu suport, pentru mașină, putea fi achiziționat pentru 12 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel