EXCLUSIV  Unde a dispărut Ghiță. Variantele de luat în calcul

Fuga lui Sebastian Ghiță continuă să fie unul dintre cele mai misterioase subiecte din România. DCNews vă propune o analiză cu posibilele variante ale locului unde s-ar putea ascunde fostul deputat. 

Iată toate variantele posibile ale dispariției lui Ghiță .

1. Ghiță se ascunde în țară.

Varianta cea mai greu de crezut, în care fostul deputat ar avea nevoie de o rețea care să îl ascundă și să îl ajute. Este bineînțeles și o pistă foarte ușor de urmărit de serviciile secrete, care l-ar fi găsit în cele aproximativ 40 de zile de când a dispărut. Pe măsură ce timpul trecea, ar fi apărut detalii. 

2. Ghiță ar putea fi în țară sub forma de martor protejat. Rămâne de discutat ce structură l-ar putea proteja pe Sebastian Ghiță, în condițiile în care excludem DNA. O variantă de luat în calcul ar putea fi chiar ca structuri din SRI să îl protejeze. Printre variante se mai numără DIICOT. 

3. Ghiță s-ar putea ascunde în sediul unei ambasade

3.1 Sebastian Ghiță s-ar putea ascunde în sediul unei ambasade prietene, aliate. Prietenia lui Sebastian Ghiță încă de dinainte să fie deputat și apoi președintele comisiei de control a SRI, cu fostul director SRI și cu șeful operativ Coldea, l-a plasat într-o postură în care a avut acces la informații de nivel înalt. El ar putea să se afle în ambasadele de pe teritoriul României ale partenerilor NATO: SUA, Marea Britanie, Franța. În acest scenariu, Ghiță ar beneficia de identitate protejată și ar putea furniza informații aliaților despre cum funcționează justiția în România. Au mai existat astfel de cazuri celebre în lume. 

3.2. Ghiță a fugit din țară și se ascunde într-un stat prieten. La fel ca în varianta precedentă, Ghiță poate oferi informații despre sistemul din România și beneficiază de protecție: SUA, Franța, Marea Britanie. 

Ca variantă de luat în calcul ar putea fi și Turcia, în baza prieteniei dintre Victor Ponta și Erdogan. Există un risc mai mic, având în vedere că Turcia este membru NATO, iar autoritățile de la Ankara ar putea folosi informațiile în interesul lor și s-ar putea angrena într-un joc al informațiilor. Ar putea avea un efect negativ pentru relațiile României cu SUA. 

3.3 Ghiță ar putea fi în ambasada unei țări rivale NATO, sau pe teritoriul unei țări străine. În acest caz, situația ar fi una foarte complicată, mai ales din cauza faptului că Sebastian Ghiță a furnizat sisteme informatice către SRI și a avut acces la informații cu o importanță deosebită de pe urma cărora ar putea beneficia țări precum China sau Rusia. Situația ar fi similară fugii lui Pacepa și ar însemna o mare vulnerabilitate. 

4. Ghiță ar putea fi fugar într-o țară, insulă exotică, departe de România

Această situație este una dintre cele mai riscante pentru Sebastian Ghiță, care ar deveni o țintă pentru toate serviciile: americane, rusești, românești. Chiar și banii pe care îi are ar deveni o miză pentru conducătorii statului îndepărtat în care s-ar afla. Ar trebui să cheltuie mult pentru asigurarea protecției importante și ar putea ieși la iveală în timp. 

Concluzie

Cea mai sigură variantă la care ar fi putut apela Ghiță este predarea către un serviciu secret prieten sau dușman. Faptul că Interpolul nu l-a pus în urmărire poate fi un argument conform căruia Ghiță s-ar afla de partea prietenilor aliați. De asemenea, fuga fostului deputat nu a creat panică sau o presiune extraordinară, timp de mai multe zile, așa cum s-a întâmplat în celebrul caz Pacepa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel