Undă verde pentru un nou medicament care tratează COVID-19

Pandemie în România
Pandemie în România

 Medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly & Co. a primit din partea autorităţilor de reglementare americane autorizaţie de utilizare de urgenţă, pentru tratarea cazurilor ușoare și moderate de COVID-19.

În urma acestei decizii, se lărgeşte accesul la un tratament despre care datele sugerează că este eficient în menţinerea persoanelor infectate cu coronavirus în afara spitalului.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab, pentru utilizarea medicamentului împotriva formelor uşoare şi moderate de COVID-19, inclusiv la cei cu vârsta de 65 de ani şi peste şi la pacienţii copii, scrie Bloomberg citând site-ul companiei farmaceutice.

Tratamentul, eficient în fazele incipiente ale bolii

Autorizaţia oferă medicilor o opţiune de abordare a virusului la pacienţii cu risc ridicat înainte de a fi suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Alte tratamente care au primit aprobarea FDA, cum ar fi plasma convalescentă şi remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc., sunt destinate utilizării la pacienţii cu COVID-19 grav bolnavi.

Acum începe o provocare şi mai dificilă: distribuţia medicamentului. Compania farmaceutică a transmis că Bamlanivimab ar trebui administrat „cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv şi în termen de 10 zile de la apariţia simptomelor”.

Lilly va începe să livreze imediat medicamentul cu anticorpi către AmerisourceBergen Corp., care o va distribui conform instrucţiunilor guvernului SUA. Americanii nu vor plăti nimic pentru medicament, a spus compania, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel