Undă verde pentru Pasajul de la Piața Presei. Când încep și cât durează lucrările

Piața Presei Libere
Piața Presei Libere

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru pasajul rutier subteran de la Piaţa Presei Libere. Pentru realizarea pasajului ar urma să se lucreze timp de zece luni, iar costurile vor ajunge la 62 de milioane de lei.

"Lucrările ar putea începe şi mâine, respectiv după obţinerea autorizaţiei de construire", a declarat primarul general Sorin Oprescu, după şedinţa CGMB, precizând că "probabil într-o săptămână" cetăţenii vor vedea acolo organizarea de şantier. El a adăugat că nu este nevoie de refacerea licitaţiei, constructorul fiind deja selecţionat, scrie Mediafax.

Realizarea pasajului va dura zece luni, din care faza de şantier se va întinde pe o perioadă de şase luni, şi va costa municipalitatea 62 de milioane de lei.

"În timpul lucrărilor se va circula în acea zonă", a mai transmis Oprescu.

Detalii despre pasaj

Pasajul rutier Piaţa Presei Libere va permite subtraversarea acestei zone pe orice direcţie, urmând să asigure legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei magistrale șase de metrou.

Intrarea în pasaj se va face pe direcţia Şoselei Bucureşti-Ploieşti spre Bulevardul Kiseleff, iar ieşirea, pe Bulevardul Kiseleff, dar şi pe bulevardul Mărăşti.

Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi va începe pe porţiunea din zona Fântâna Mioriţa şi Piaţa Presei Libere pe Şos. Bucureşti - Ploieşti, acesta urmând să se despartă sub formă literei "y" sub intersecţia de la Piaţa Presei.

Zona analizată şi reglementată prin PUZ este cea a intersecţiei dintre bulevardul Poligrafiei - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Şoseaua Kiseleff - bulevardul Mărăşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel