Un zvon pe Facebook răspândește frica în toată America

Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: Ambulanță SUA / SURSA: Pixabay.com
Imagine cu caracter ilustrativ. FOTO: Ambulanță SUA / SURSA: Pixabay.com

Un zvon care a devenit viral pe Facebook răspândește panica în toată America. Autoritățile încearcă să îi liniștească pe oameni. 

Zvonurile terifiante postate pe Facebook, despre bărbați care conduc autoutilitare albe și care răpesc femei de pe peste tot pentru trafic de persoane și pentru a le vinde părți din corp, au stârnit teamă în toată America, scriu jurnaliștii de la CNN.

Deși nu există dovezi care să sugereze că acest lucru se întâmplă, cu atât mai puțin la scară națională, coordonată, o serie de postări virale pe Facebook au creat un efect de domino care a determinat primarul unui mare oraș american să emită un avertisment.

Cea mai recentă panică indusă online arată modul în care postările virale de pe Facebook pot stoca paranoia și îi fac pe oameni să creadă că localizarea unui lucru la fel de comun ca o autoutilitară albă, poate fi considerată suspectă la nivel național.

Avertismentul unui primar din SUA

"Nu parcați lângă o dubă albă", a declarat primarul Baltimore, Bernard "Jack" Young, într-un interviu TV, luni. "Asigurați-vă că vă păstrați telefonul mobil în caz că cineva încearcă să vă răpească.

Primarul a spus că nu i s-a spus despre aparenta amenințare de către Poliția Baltimore, dar a spus că este „peste tot pe Facebook".

Matthew Jablow, un purtător de cuvânt al departamentului de poliție din Baltimore, a declarat marți pentru CNN Business că, în timp ce departamentul este la curent cu postările pe social media, nu a primit „niciun raport despre incidente reale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel