Un virus a fost descoperit în Groapa Marianelor, la aproape 9.000 de metri sub nivelul mării. Este periculos?

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

S-a găsit un virus unicat la mari adâncimi, sub ocean.

Un virus nou a fost identificat în Oceanul Pacific, la o adâncime impresionantă de 8.900 de metri. Acesta reprezintă primul virus găsit la o asemenea adâncime în oceanele de pe Terra. „Din cunoștințele noastre, a fost descoperit în cel mai adânc loc cunoscut din oceanul global”, a declarat Min Wang, un virusolog marin de la Universitatea Ocean din China.

Virusul se încadrează în categoria celor cunoscute sub numele de bacteriofagi, care infectează și se multiplică în interiorul bacteriilor. Acestea sunt considerate a fi cele mai prezente forme de viață de pe planetă și joacă un rol-cheie în ecologia oceanelor, ajutând la reglarea dimensiunilor populației și eliberarea nutrienților. Noul virus, care nu poate infecta oamenii, a fost numit vB_HmeY_H4907, scrie Sci Tech Daily.

Chiar dacă a fost recent descoperit, cercetătorii consideră că acest virus ar putea fi răspândit pe scară largă în ocean, conform unui raport publicat în jurnalul Microbiology Spectrum.

Un „virus zombie” descoperit sub un lac înghețat din Siberia

Anul trecut, cercetătorii au înviat un „virus zombie” care a rămas înghețat timp de aproape 50.000 de ani sub un lac din Siberia, acesta fiind cel mai vechi virus care a fost trezit din nou la viață până acum, potrivit Insider. Oamenii de știință au avertizat că aceste virusuri antice ar putea reprezenta un pericol real pentru sănătatea oamenilor.

Acesta nu este primul virus antic descoperit în gheață. În 2014, aceiași cercetători au reanimat un virus blocat în permafrost timp de 30.000 de ani. Această descoperire a fost revoluționară deoarece a confirmat că un virus atât de vechi poate încă să infecteze organisme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel