Un vice PNL dă cărțile pe față: Antonescu vrea PNL în PPE

Fostul ministru liberal de Interne, Radu Stroe, spune că președintele PNL, Crin Antonescu, vrea ca ca partidul din Bld. Aviatorilor să se înscrie în marea familie a popularilor, dar opinează că nu este un moment propice pentru părăsirea Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE).

"Problema PPE este o problemă mai veche, discutată în PNL, și spun asta cel puțin din 2009 și chiar dinainte, din vremea lui Valeriu Stoica", a declarat Stroe, joi seară, la Antena 3.

Vicepreședintele executiv al PNL crede că nu este un moment bun ca PNL să se înscrie în PPE, chiar dacă un alt vice al partidului, Sorin Frunzăverde, a declarat recent că negociază personal cu Joseph Daul, președintele popularilor europeni.

"Din păcate, în condițiile în care astăzi sunt două tipuri de alegeri esențiale, vitale pentru viitorul drum al României, PNL a ieșit de la guvernare și se bate undeva la o supraviețuire demnă și sper de forță, nu e timp de preocuparea asta cu PPE", a mai spus Stroe.

Fostul ministru a fost întrebat dacă este real că Antonescu vrea să ducă PNL spre PPE.

"E real. E mai mult decât real", a răspuns Stroe, adăugând că împărtășește poziția lui Antonescu.

"Trebuie să vedem dacă membrii partidului vor asta", a mai arătat Radu Stroe. 

PNL este parte a ALDE, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa, care a fost fără excepţie loială formaţiunii din Bld. Aviatorilor. Un moment important a fost cel al suspendării preşedintelui României, în vara anului 2012, când ALDE a susţinut demersul co-iniţiat de liberali, în special prin vocea lui Graham Watson, în timp ce PSD era criticat de Martin Schulz, unul dintre liderii Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel