Un vapor cargo a luat foc, în larg, în Sri Lanka

Pixabay / Incendiu pe navă cargo
Pixabay / Incendiu pe navă cargo

O navă cargo a luat foc în largul coastei din Sri Lanka, incendiul fiind unul chimic, ce ardea de mai multe zile.

În Oceanul Indian, în apropiere de Colombo, Sri Lanka, o navă a fost cuprinsă de un incendiu chimic de proporții, iar autoritățile din Sri Lanka se pregătesc pentru un dezastru ecologic major, întrucât în apa oceanului se pot scurge substanțe chimice periculoase, dar și petrolul încărcat pe navă, transmite Digi24

În urma mai multor explozii au izbucnit flăcările care acum au acaparat nava. Doi membri ai echipajului au fost răniți și transportați la spital, iar ceilalți membri se află în stare bună, la adăpost. Paza de coastă din zonă a avertizat navele de pescari să nu se apropie de nava în flăcări. La fața locului s-a deplasat armata, pentru a rezolva problema incendiului, în urmă cu mai multe zile, însă încercările de a limita răspândirea focului au fost în zadar. 

Nava X-Press Pearl avea o cursă între India și Singapore, iar în drumul său făcuse o oprire într-un port din Sri Lanka. Pe navă se află 25 de tone de acid nitric, pe lângă alte încărcături. Câteva containere au căzut în apă, informează BBC

Canalul Suez, blocat de o navă Cargo

În luna martie, o navă de tip cargo a blocat Canalul Suez. Vasul de 400 metri lungime și 59 metri lățime a rămas blocat de-a lungul canalului după ce a fost scos de pe traiectorie de vântul puternic. Cel puțin 150 de nave de marfă așteptau rezolvarea situației. În jur de 12% din întregul comerț global trece prin canalul de 193 km lungime care conectează Marea Mediteraneeană și Marea Roșie, reprezentând cel mai scurt traseu marin între Europa și Asia.

Nenumărate nave nu au putut ajunge la destinație, relatează BBC, din cauza blocajului din sudul canalului. Autoritățile au declarat în urma demersurilor eșuate că repunerea navei pe cursul său este foarte dificilă. Canalul are o lățime de aproximativ 200 de metri.

Luni, 29 martie, nava a fost pusă în mișcare spre Marele Lac Amar, potrivit autorităților locale. Aceasta supusă unei inspecții tehnice. Reușita a fost primită cu mare bucurie de egipteni, după pasul înapoi din timpul zilei de luni. Peste 370 de nave așteptau să treacă prin Canalul Suez care a fost blocat de pe 23 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel