Urmărește emisiunea live



Un ucrainean s-a pierdut în Munții Maramureșului, în timp ce ar fi trecut granița în România. Salvamontiștii și polițiștii de frontieră desfășoară o operațiune de căutare - salvare

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Salvamontiștii și polițiștii de frontieră caută un ucrainean care ar fi dispărut în Munții Maramureșului.

Un bărbat ucrainean care ar fi trecut graniţa în România, aproape de Vârful Pop Ivan - Vârful Şerban din Munţii Maramureşului, este căutat de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a informat, luni seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

”Apelul venit prin Salvamont de la o persoană din Ucraina. Ne informa despre faptul că un bărbat în vârstă de 35 ani a trecut, ieri (duminica n.r.), graniţa încercând să ajungă în localitatea Bistra. De aseară de la ora 21,00 nu s-a mai putut lua legătura cu acesta, telefonul fiindu-i închis şi intrându-i mesageria în limba română. Operaţiunea de căutare - salvare a început, iar salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră vor aborda două rute pe unde cetăţeanul ucrainean ar fi putut trece”, a precizat Dan Benga, conform Agerpres.

Conform sursei citate, în Munţii Maramureşului, ”vremea este rea, în zonă semnalându-se ceaţă, zăpadă şi vânt care viscoleşte zăpada”. 

Acțiune de salvare în Retezatul Mic

Reamintim că în data de 12 noiembrie, un turist de 44 de ani a decedat, în Retezatul Mic, în zona Şaua Iepii, spre vârful Piule (2.081 metri), cel mai probabil din cauza unui infarct, echipele Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara care au ajuns la locul incidentului au încercat resuscitarea victimei, însă fără succes.

"Victima este un bărbat de 44 de ani. Din câte a relatat colegul său, bărbatul s-a prăbuşit, dintr-o dată, din picioare. O echipă de salvamontişti, care se afla în patrulare, a ajuns la locul incidentului şi a încercat resuscitarea victimei, dar, din păcate, turistul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel