Un ucrainean a încercat să treacă vama ascuns într-o cutie cu lucruri pentru bebeluși / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

De teama războiului și a încorporării în armata, un ucrainean s-a ascuns într-o cutie cu lucruri pentru bebeluși și a încercat să intre în Republica Moldova.

Un ucrainean a încercat să treacă vama ascuns într-un baby-box. Bărbatul de 37 de ani a reuşit să se înghesuie într-o cutie cu lucruri pentru bebeluşi, dar a fost descoperit de grănicerii ucraineni, la punctul de trecere Briceni - Rosoşeni.

"- De ce vă ascundeţi aici?

- Pentru că nu mă lasă să ies din ţară împreună cu copiii.

- Dumneavoastră cine sunteţi?

- Soţia lui."

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră din Ucraina, la punctul de trecere s-a prezentat o femeie din Ucraina împreună cu doi copii, care intenţionau să ajungă în Moldova. În urma controlului, a fost descoperit soţul femeii, ascuns în baby box.

Ucraineanul a fost întors din drum, întrucât potrivit legii marţiale, bărbaţii apţi de luptă nu pot părăsi ţara aflată în război. Şi soţia bărbatului este acum cercetată pentru tentativa de trecere ilegală la frontieră, scrie Publika.

Duminică, un bărbat din Kiev a încercat să ajungă în România deghizat în femeie. El era însoţit de copilul său şi a prezentat vameşilor paşaportul soţiei sale (citește AICI).

Timiș - Marea majoritate a refugiaţilor ucraineni sunt doar în tranzit o noapte prin judeţ

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, joi, că marea majoritate a refugiaţilor din Ucraina care ajung în judeţ sunt doar în tranzit, cu cazare peste noapte, cei mai mulţi continuându-şi călătoria a doua zi spre Ungaria, cu trenul. 

Astfel, susţine prefectul, se explică faptul că în Timiş nu sunt cheltuieli foarte mari pentru această speţă.

"În ziua de marţi, de exemplu, în Timişoara au fost cazate 47 de persoane refugiate, majoritatea dimineaţa pleacă, iar în prezent avem 29 de locuri ocupate în căminele universităţilor din Timişoara, care sunt mai ieftine decât cazarea la hotel. În judeţ avem nişte sume cheltuite până în acest moment.

Miercuri dimineaţa erau cheltuieli de 14.000 de lei pentru personal, combustibil, echipamente, consumabile, din 24 februarie până la zi. La cazare am avut până în 30 de oameni cazaţi pentru câteva zile. Săptămâna trecută aveam zero cazaţi", a explicat, joi, Mihai Ritivoiu, potrivit Agerpres (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel