Un ucrainean a furat 25.000 de dolari în Bitcoin de pe piața rusă de droguri și i-a donat unei organizații caritabile din Kiev

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un ucrainean pretinde că a intrat în portofelul virtual principal al pieței de droguri Solaris și a deturnat fondurile acesteia către o organizație umanitară.

De Crăciun, expertul ucrainean în informații cibernetice Alex Holden a decis să facă un cadou patriei sale. Cu reședința în Mequon, Wisconsin, expertul ucrainean a decis să atace temutul dark web, sau altfel numit partea întunecată a internetului, unde se adună toți interlopii internaționali. Echipa sa de la Hold Security a spart una dintre cele mai mari piețe online de droguri din Rusia, numită Solaris, și a deturnat criptomonedele produse de dealeri și a proprietarilor site-ului către o organizație caritabilă, Enjoying Life, care oferă ajutor umanitar în toată Ucraina, informează Forbes.

Ce a descoperit după ce a accesat piaţa de unde se alimentau interlopii ruși

Holden, care a părăsit Kievul când era adolescent în anii 1980, pe fondul dezastrului nuclear de la Cernobâl, a refuzat să dezvăluie cum a făcut-o, dar a spus că a reușit să preia controlul asupra unei mari părți a infrastructurii de internet care alimentează Solaris, mai multor conturi de administrator care rulează bazarul ilicit, codul sursă al site-ului web și o bază de date a utilizatorilor săi, precum și locațiile de livrare pentru droguri. Pentru o scurtă perioadă, echipa sa a avut și controlul asupra „portofelului principal” al lui Solaris. Acest portofel a fost folosit de cumpărători și dealeri pentru a depune și a retrage fonduri, acționând ca schimbul de criptomonede al site-ului.

Portofelul conținea mai mult de 3 bitcoin, în valoare de 50.000 de dolari, a spus Holden. Asta însemna că nu a fost o sumă uriașă pe care să o elimine, deși a reușit să ia 1,6 bitcoin, în valoare de 25.000 de dolari, și i-a trimis la Enjoying Life. Hold Security face, de asemenea, o donație separată de 8.000 USD. Cofondatorul Enjoying Life, Tina Mikhailovskaya, a confirmat că organizația nonprofit a primit donația, spunând că toate contribuțiile au mers direct către persoanele în vârstă, familiile și persoanele strămutate interne care au suferit din cauza războiului din Rusia.

În urma acțiunii de hacking, expertul ucrainean se află în posesia unei memorii cache substanțială de informații despre utilizatorii și operațiunile Solaris, despre care crede că ar putea fi folosite pentru a identifica unde se află infractorii cibernetici ruși care folosesc site-ul pentru a-și alimenta operațiunile. De asemenea, a păstrat controlul asupra diferitelor părți ale pieței până în prezent fără a fi detectat. Prin publicarea informațiilor prin intermediul Forbes, el vrea să-i sperie pe proprietari să închidă site-ul. Există și un avantaj politic în acest atac cibernetic: „Poate că Kremlinul nu va apăra comerțul cu droguri din țara lor și va rezolva problemele cu drogurile în loc să invadeze Ucraina,” a spus ucraineanul pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel