Un turist a căzut de pe tiroliană de la 12 metri. A murit pe loc

Un turist canadian a căzut de la o înălţime de 12 metri şi a murit în urma unui accident de tiroliană, într-o zonă populară din nordul Thailandei, a anunţat marţi poliţia citată de APP şi BBC.

Bărbatul, Spencer Charles, în vârstă de 25 de ani se afla în vacanță și lua parte la Flight of the Gibbon (zborul gibonului) din Chiang Mai, o atracţie populară ce le oferă turiştilor ocazia de a străbate jungla densă alunecând pe tiroliană, ancoraţi într-un ham.  

El a căzut mortal de pe tiroliană, sâmbătă, a declarat maiorul de poliţie Sakarin Wiratsaken din cadrul districtului Mae On al Chiang Mai. Wiratsaken a precizat că turistul canadian călătorea împreună cu partenera sa.

Incidentul a avut loc pe parcursul traseului de tiroliană, în momentul în care legătura dintre ham şi cablu s-a rupt. Canadianul a căzut în gol de la o înălţime de 12 metri.

Toate dovezile vor fi trimise biroului de medicină legală, a declarat Sarakin adăugând că nicio persoană nu a fost pusă deocamdată sub acuzare în urma accidentului fatal.

Flight of the Gibbon a fost închis de la momentul producerii accidentului şi se aşteaptă permisiunea pentru reluarea activităţii, a declarat marţi un reprezentant al companiei.

Chiang Mai este o destinaţie populară pentru templele sale budiste, jungla luxuriantă şi cascadele pitoreşti şi reprezintă totodată o atracţie pentru vizitatorii care caută o alternativă la plajele thailandeze.

Thailanda este în general considerată o destinaţie sigură pentru turişti şi atrage anual peste 35 de milioane de vizitatori.

Această tiroliană a mai făcut victime de-a lungul timpului

În 2016, trei turiști israelieni, inclusiv un băiat de șapte ani, au fost răniți după ce s-au izbit în aer și s-au prăbușit pe sol. Unul dintre turiști a fost spitalizat în stare de comă.

Cu un an înainte, o femeie americană și o femeie chineză s-au prăbușit în timp ce mergeau pe tiroliană, după ce cablurile de siguranță s-au rupt.

Zborul Gibbon se prezintă drept "o șansă de a întâlni gibonii sălbatici în habitatul lor natural", prin tiroliana întinsă prin "pădurea tropicală thailandeză". Se spune că are "cele mai înalte standarde internaționale de siguranță" și "personal complet instruit" pe care îl numește " Sky Rangers".

A fost fondată în 2007 de către neozeelandezul David Allardice, potrivit site-ului său web, și operează atracții cu tiroliana în Chiang Mai și în capitala thailandeză Bangkok.

Vezi și: Un câine a fost salvat în largul coastelor Thailandeze, dintr-o zonă unde rechinii fac legea 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel