Un tren de mare viteză a circulat, în premieră, luni

Luni, 26 iunie, cel mai nou tren de mare viteză din China, intitulat "Fuxing", capabil să atingă o viteză de 400 de kilometri pe oră, a circulat - pentru prima dată - pe o linie feroviară între Beijing și Shanghai.

Noul tren de mare viteză este un vehicul de tip EMU (electric multiple units), poate să atingă o viteză de 400 de kilometri pe oră și să își mențină o viteză constantă de croazieră de 350 de kilometri pe oră. Trenul chinezesc include un sistem de monitorizare care încetinește automat vehiculului în cazul unor urgențe și condiții de trafic anormale. 

"Fuxing" ("Reîntinerire") reprezintă o modernizare substanțială a trenului "Hexiehao" ("Armonie"). "Fuxing" este mai spațios, are o eficiență energetică mai mare, o durată de viață mai lungă și o fiabilitate mai bună.

"Trenul a fost în întregime conceput și fabricat în China. Deținem toate drepturile de proprietate intelectuală asupra lui", a declarat Lu Dongfu, manager general al China Railway Corp., compania care operează noul vehicul feroviar.

China a început să lucreze la dezvoltarea unor trenuri de tip EMU în anul 2012, iar după trei ani, în 2015, primul ei vehicul din această categorie a atins o viteză de 385 de kilometri pe oră. În iulie 2016, două trenuri chinezești EMU au trecut cu viteze de 420 de kilometri pe oră unul pe lângă celălalt, circulând în direcții opuse, pe două linii paralele, potrivit Agerpres.

De asemenea, China va testa în curând trenuri cu conducere automată pe linia feroviară Beijing — Zhangjiakou.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel