Un tată din Dej și-ar fi abuzat fiica timp de 4 ani. Bărbatul cere arest la domiciliu, unde se află și copila

Foto ilustrativ. Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Un tată din Dej este acuzat că și-a abuzat fiica timp de patru ani. Bărbatul cere să fie cercetat în stare de libertate sau în arest la domiciliu, acolo unde, momentan, se află și copila. 

O adolescentă din Dej și-a făcut curaj, după patru ani în care ar fi fost agresată sexual de tatăl său, și a povestit unei prietene prin ce trece. Aceasta din urmă a sesizat poliția. 

Totul ar fi început în 2017, când fata avea doar 10 ani. Tatăl ei este acuzat că profita de ea când erau singuri acasă, astfel că nimeni nu a bănuit nimic. 

Pentru că nu a mai suportat abuzurile la care era supusă, fata a povestit totul, iar bărbatul a fost reținut. Mai mult, el a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. 

Cerința lui, dezvăluită de acțiunea avocatului, a fost însă cea care a indignat opinia publică. Bărbatul cere arestul la domiciliu, acolo unde este acum și fiica lui. 

Avocatul bărbatului a cerut să fie cercetat în stare de libertate sau în arest la domiciliu, dar judecătorul a respins cererea. Decizia a fost contestată și urmează ca, până la finalul săptămânii, să se ia hotărârea finală.

Un psiholog de la Protecția Copilului s-a dus la locuința cu pricina pentru a o ajuta pe victimă. Specialiștii au decis că, momentan, fata trebuie să rămână lângă mamă, la domiciliu, și nu într-un centru, scrie Observator

VEZI ȘI: Copil de 10 ani, băgat în spital de tată după o bătaie cu scândura, în Galați

Nu se mai prescriu infracțiunile de trafic, tortură și agresiune sexuală asupra copiilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, recent, legea de modificare a Codului penal potrivit căreia nu se va prescrie răspunderea penală a agresorilor în cazul infracţiunilor de sclavie, trafic de persoane, agresiune sexuală, tortură asupra minorilor. 

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal prevede mărirea pedepselor în cazul nedenunţării infracţiunilor. Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Codului penal, în sensul stabilirii caracterului imprescriptibil al răspunderii penale pentru anumite infracţiuni de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile prevăzute la art. 209, 210, 211 şi 213, pentru infracţiunile de agresiune sexuală de la art. 219, tortura de la art. 282.

De asemenea, se majorează pedeapsa pentru infracţiunea de nedenunţare şi se incriminează nedenunţarea infracţiunilor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile sau a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale săvârşite faţă de un minor sau care au avut ca urmare moartea unui minor. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel