Un tânăr britanic a uimit întreaga lume cu memoria sa

aurelien
aurelien

Dacă ești întrebat ce ai făcut acum două zile, sigur vei ezita puțin pănă să dai raspunsul. Ei bine, acest tânăr poate să spună chiar ce a mâncat sau ce a făcut într-o oarecare zi din ultimii zece ani.

Un tânăr din Marea Britanie  suferă de memorie autobiografică superioară (hyperthymesia). Tânărul își poate aminti ce a făcut, ce melodii a ascultat, ce a mâncat în ultimul deceniu.

Aurelien Hayman este unul dintre cei 20 de oameni din lume care suferă de o afecțiune bizară. Până la vârsta de 11 ani a fost un copil absolut normal, dar ceva s-a întâmplat după cum declară tânărul: "Nu este cevacare s-a întâmplat peste noapte, dar când aveam 14 ani am descoperit că îmi aminteam tot felul de lucruri minore întâmplate cu ani în urmă", scrie Daily Mail.

Tânărul britanic a fost întrebat la întâmplare ce a făcut pe 1 octombrie 2006. Acesta a răspuns fără să stea pe gânduri că a fost o duminică mohorâtă, a ascultat melodia  When you were young cântată de formația Killers, a invitat o fată în oraș dar aceasta l-a refuzat. Pe fată a văzut-o cu o zi înainte în centrul orașului, iar el era îmbrăcat într-un tricou albastru.

Aurelien este student la Universitatea Durham, la Literatură Engleză, dar spune că memoria nu-l ajută la examene deoarece este una autobiografică: "Am o memorie extraordinară, dar este o memorie autobiografică și nu mă ajută la activitatea mea academică, din păcate".

Oamenii care suferă de această afecțiune bizară preiau informațiile cum ar fi datele unor evenimente din memoria lor de lungă durată în lobul frontal drept al creierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel