EXCLUSIV  Un suc și un ceai foarte consumate scad absorbția medicamentelor cu 30-40%. Dr. Bogdan Georgescu (SANADOR): E total contraindicat să le bei / video

Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-ceai-fierbinte-846080/
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-ceai-fierbinte-846080/

Știai că sucul și ceaiul pot interacționa negativ cu anumite medicamente? Desigur, nu toate.

Ne referim la sucul de grepfrut și ceaiul de sunătoare.

Medicul Bogdan Georgescu, specialist oncologie la Spitalul Oncologic SANADOR, ne-a spus că sucul de grepfrut și ceaiul de sunătoare pot interfera cu anumite medicamente. Aceste două băuturi scad absorbția cu 30-40%. 

„Există niște interacțiuni la nivel de absorbție care au fost demonstrate foarte clar în ceea ce privește sucul de grepfrut. Sunt anumite medicamente în cazul cărora este total contraindicat să bei suc de grepfrut sau ceai de sunătoare. Sunt medicamente extrem de potente, extrem de eficiente oncologic vorbind, de ultimă generație, a căror biodisponibilitate, a căror absorbție scad cu 30-40% după administrarea a unui simplu ceai de sunătoare. În principiu, vorbim de terapiile care se administrează pe cale orală”, a spus Dr. Bogdan Georgescu, medic specialist Oncologie (SANADOR) la DC News și DC Medical.  

Dieta în cancer, primele simptome, anorexie și casexie. Bogdan Georgescu (SANADOR), la DC News:

Oncologia medicală se ocupă cu studiul apariției și dezvoltării neoplaziilor maligne, urmărind depistarea, diagnosticul, tratamentul și monitorizarea pacienților după tratament.

Specialitatea are ca principal scop tratamentul medicamentos al cancerului (chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie, tratamente personalizate), dar și tratamentul suportiv al simptomelor și al complicațiilor cancerului.

În cadrul departamentului de Oncologie medicală, printre serviciile și medicamentele specifice pe care SANADOR le oferă, se numără:

Chimioterapia;

Imunoterapia – cu rolul de a stimula sistemul imun în contracararea celulelor canceroase;

Hormonoterapia - funcționează pe principiul încetinirii evoluției cancerelor a căror creștere este în directă legătură cu răspunsul la secreția anumitor hormoni din corp; în acest sens, se administrează anumite substanțe care împiedică organismul să producă un anumit hormon sau să îl utilizeze;

Radioterapie;

Terapii adjuvante;

Onconutriție și consiliere psihologică.

VEZI ȘI: Şunca afumată, produsul pe care mai toţi românii îl mănâncă, un pericol real. Dr. Bogdan Georgescu, Sanador: Şi dacă e fum natural, şi dacă nu, trebuie evitat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel