Un student la Drept se ceartă cu Danileț: "Dacă dai like lui Băsescu, ai încălcat legea?"

Un student la Drept din Iași a părăsit Asociația Europeană a Studenților la Drept (ELSA) după ce judecătorul CSM Vasilică Danileț l-a reclamat pe tânăr la facultate și la conducerea asociației. Judecătorul CSM a fost deranjat că tânărul a dat "like" la o postare pe care Danileț o consideră denigratoare la adresa sa. ELSA Iași s-a disociat de atitudinea studentului și i-a cerut scuze lui Vasilică Danileț. Studentul din anul IV de la Facultatea de Drept a revenit cu un text în zece puncte despre conflictul dintre el și judecătorul CSM. Studentul susține că a fost amenințat cu greutăți în carieră, dar nu se sfiește să-i reproșeze lipsa de verticalitate mai marelui de la CSM, scrie luju.ro.

[caption id="attachment_425795" align="alignleft" width="640"] Foto: Facebook[/caption]

Vasilică a trimis o sesizare către ELSA și către decanul Facultății din Iași, judecătorul CCR Tudorel Toader, în care a cerut să se ia măsurile ce se impun pentru aspectele de natură etică față de un student din anul IV. Asta după ce studentul a dat "like" la o postare care-l viza pe Danileț și l-a jignit în secțiunea de comentarii.

Mai mult, ELSA îi cere scuze lui Danileț, subliniind că opinia prezentată de student nu este cea a asociației, cu atât mai mult cu cât colaborarea organizației cu magistratul a fost "una pozitivă și de bun augur".

În urma acestui incident, studentul a postat pe Facebook un text intitulat "Lămuriri pentru curioși" în care i se adresează unui așa-zis "Motan Dănilă".

"1.Stim cu totii ca Motanul Danila e supi.(denumit in continuare MD)

2.MD are prea mult timp liber si prea multi bani incasati de la stat.

4.MD imi spune ca e infractiune sa divulgi corespondenta proprie, dar el face acelasi lucru cand o trimite unei asociatii din care fac parte.

5.MD spune ca il laud in privat. Toti cei care au interactionat cu mine imi cunosc sarcasmul foarte dezvoltat. Pot sa ii pun la dispozitie o lista de cel putin 50 de oameni care s-au prins imediat cand le spuneam cat sunt de frumosi si de destepti. Dar unora posibil sa le mearga mai greu mecanismul.

6.MD spune ca mi-a trimis nu stiu ce carte. El s-a oferit sa imi trimita o carte, nu i-am cerut eu nimic, aspect ce reiese foarte clar din conversatia cu el, carte pe care nu am primit-o niciodata. Si chiar daca as fi primit o notificare sa o iau de la posta, nu m-as fi dus, pentru ca cine ma cunoaste stie ca imi permit sa o cumpar si ca nu stau la pomana porcului. (Hooo ma, ca nu te-am jignit, asa e expresia)

7.MD spune ca l-am jignit. Dar cum voiai sa reactionez cand tu imi ameninti familia si prietenii din sistemul juridic? ( Suna cumva a amenintare ,,Daca in 24 de ore nu iti ceri scuze public, iti fac sesizare la Barou si la Parchet” sau ,, Vei avea mari probleme in cariera ta din cauza acelor comentarii!” ?)

8.MD, cand 90% din oameni iti spun sa te duci acasa, de ce le violezi dorinta?

9.Alt personaj, ,,Omu’ cu citatu’ “ , a iesit din barlog si a inceput sa loveasca din nou cu citate. Am o dedicatie specifica: ,, Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”.

10.Am decis sa ma retrag formal din asociatie, pentru a nu ii mai oferi lui MD ocazia sa denigreze asociatia si sa loveasca in imaginea ei. Personajului de la pct. 9 nu ii este cunoscut aceasta tactica de a rezolva problemele, intrucat in vocabularul sau nu exista cuvintele ,,onoare” sau ,,devotament” fata de acest grup.

P.S.: Orice asemanare cu personajele reale este pur neintamplatoare.

P.S.2.: Daca tot vorbim de respectarea legilor: Daca MD da like PMP-ului lui Basescu, PDL-ului, liderilor politici ale celor doua formatiuni nu e cumva o incalcare flagranta a legilor?!

P.S. 3: Cei care tot dati copy paste la postarile mele si le redirectionati catre MD&co. ati fost, sunteti si veti fi niste lingai. Va pup si aveti grija de juliturile din genunchi:))

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel