Un student a murit în încercarea de a se alătura unei fraternități universitare. Membrii riscă pușcăria

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

18 tineri riscă închisoarea pentru că procesul de inițiere în frăția lor a omorât un student.

18 foști membri ai unei fraternități universitare belgiene de elită ar trebui să fie judecați pentru moartea unui student de culoare în 2018, spune un tribunal. Conform BBC, procurorii sunt de părere că gruparea flamandă Reuzegom, acum dezbinată de autorități, l-au supus pe tânărul de 20 de ani Sanda Dia unui regim de inițiere care a dus la moartea sa.

Autoritățile acuză fraternitatea de la Universitatea din Louvain că a forțat studentul să bea cantități uriașe de alcool și să stea ore întregi în apă rece. Cel mai probabil suspecții vor face apel.

Tinerii sunt acuzați acum penal

                                                  

Decizia de a duce cazul într-un tribunal penal înseamnă că tinerii sunt acuzați acum de mai multe infracțiuni cum ar fi omor din culpă, administrarea intenționată de substanțe dăunătoare, tratarea mizerabilă a unui alt om și neglijență. Dia, al cărui tată Ousmane s-a născut în Africa de Vest, a trecut prin procesul de inițiere pentru a face parte din fraternitate în decembrie 2018.

Tânărul studia ingineria și a fost forțat să bea un litru de gin și să înghită ulei de pește. În plus, acesta a mai fost forțat să stea într-o latrină înghețată. Când starea de sănătate a studentului s-a înrăutățit, membrii fraternității l-au dus la spitalul din oraș, la aproximativ 25 km distanță de Bruxelles. Ulterior, aceasta a murit de hipotermie și insuficiență a organelor.

Decizia este o ușurare pentru familia care n-a avut liniște din decembrie 2018 până acum

                                               

Procurorul Sven Mary a spus că decizia de joi a tribunalului este „o ușurare pentru familie”. „A fost un an în care avocații apărării au încercat să cumpere timp cu orice preț”, a adăugat el. Suspecții riscă fiecare ani de închisoare dacă sunt găsiți vinovați și au 15 zile la dispoziție că facă apel. Dacă vor face acest lucru, cazul va ajunge la Curtea de Apel a Belgiei, unde judecătorii vor decide dacă există suficiente dovezi pentru acuzele penale care au fost aduse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel