Un soldat a tras focuri de armă, din greşeală, la frontiera dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

frontiera coreea
frontiera coreea

Coreea de Sud a transmis că un soldat a tras mai multe focuri de armă, din greșeală, la granița cu vecinii din Nord.

Un soldat sud-coreean a tras din greşeală cu o mitralieră în apropiere de frontiera cu Coreea de Nord, obligând armata ţării să anunţe Phenianul că este vorba de un tir involuntar, relatează duminică agenţia sud-coreeană Yonhap.

Patru gloanţe reale au fost trase din greşeală în timpul unui exerciţiu de sâmbătă seară, la frontiera cu Coreea de Nord în provincia Gangwon, a anunţat Yonhap, citând ofiţeri ai armatei.

Toate aceste proiectile au căzut în Coreea de Sud şi, din câte se pare, nu au provocat pagube. Unitatea sud-coreeană a informat imediat Phenianul că tirul a fost involuntar şi că şi-a întărit vigilenţa, au indicat ofiţerii.

'Niciun semn special venind din Nord nu a fost detectat şi o anchetă este în curs pentru a determina circumstanţele exacte ale incidentului', a explicat pentru Yonhap un responsabil militar sub acoperirea anonimatului.

Cele două Corei sunt tehnic în stare de război după armistiţiul din 1953 şi sunt separate de o zonă demilitarizată (DMZ), de patru kilometri lărgime şi lungă de 250 km.

În pofida numelui său, DMZ este unul dintre locurile cele mai fortificate din lume, plin de câmpuri de mine şi garduri de sârmă ghimpată.

Ultimul schimb de focuri între cele două tabere datează din mai 2020, când cel puţin patru gloanţe nord-coreene au atins un post de pază sud-coreean în partea centrală a DMZ, antrenând o ripostă a Seulului.

Soldaţii de la Phenian au tras, de asemenea, asupra unui transfug în 2017, dar Coreea de Sud nu a ripostat atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel