Un şofer român a fost amendat în Germania. A încălcat o regulă pe care nu o respectă nimeni în România

Facebook Politia Romana
Facebook Politia Romana

Un şofer din România a fost amendat cu 108 euro în Germania, după ce instanţa a decis că acesta se face vinovat de încălcarea unei reguli de circulaţie care în România este complet ignorată. 

La începutul lunii mai 2022, bărbatul a fost amendat cu 108,5 euro pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară de 50 de metri faţă de maşina din faţa sa. Conform legii din Germania, şoferii de camion cu masă autorizată peste 3,5 tone, care circulă pe autostradă cu viteză mai mare de 50 km/h, trebuie să respecte distanţa regulamentară. 

Regula privind distanţa de siguranţă există şi în Codul Rutier din România, însă este ignorată de poliţişti. 

Biroul Federal de Justiţie a trimis dosarul către Judecătoria Bârlad, iar pe 24 mai 2023 judecătorii au admis cererea autorităţilor germane şi au decis că şoferul român trebuie să plătească amenda, în lei, la cursul BNR. Hotărârea nu este, însă, definitivă, scrie Rador. 

Nu este singura amendă dată în România pentru abateri în Germania

În aceeaşi zi, tot la Judecătoria Bârlad, magistraţii au acceptat cererile autorităţilor germane în alte trei cazuri similare. B.B.A. a fost amendat în noiembrie 2021 de autorităţile din Saxonia Inferioară cu 525 de euro, din care bărbatul a achitat până în prezent 50 de euro.

L.D. din Bârlad are de plătit, în urma hotărârii judecătorilor, 98,50 euro, amendă emisă de autorităţile din Karlsruhe. C.F.V. trebuie să scoată din buzunar 141 de euro ca urmare a unei sancţiuni stabilite de autorităţile din Renania de Nord - Westfalia.

Autorităţile străine care au amendat cetăţeni români pot recupera sumele prin intermediul instanţelor din România prin înaintarea unei cereri în baza Legii 302/2004 republicată privind recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine.

Una dintre condiţiile acestei legi prin care, în cazurile de mai sus, statul german poate cere recuperarea sumelor pe cale judiciară este ca amenda, cuantumul sancţiunii, să depăşească 70 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel