Un șofer din Vâlcea este cercetat pentru fals de identitate. A prezentat datele altei persoane pentru că era băut

Pixabay / Un șofer din Vâlcea este cercetat pentru fals de identitate. A prezentat datele altei persoane pentru că era băut
Pixabay / Un șofer din Vâlcea este cercetat pentru fals de identitate. A prezentat datele altei persoane pentru că era băut

Un șofer este cercetat penal după ce s-a urcat la volan băut și a prezentat polițiștilor documente de identitate false. 

Un şofer de 34 de ani din Râmnic este cercetat penal după ce a fost prins băut la volan de poliţişti şi a încercat să-şi ascundă identitatea prin prezentarea datelor unei alte persoane, au anunţat miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, conform Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Sandra Bălteanu, a declarat că bărbatul a fost oprit la un control în trafic, pe un drum judeţean din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea, iar în momentul în care oamenii legii i-au cerut să se legitimeze, acesta a spus că nu are niciun document asupra lui.

Dosar penal pentru fals de identitate și conducere sub influența alcoolului

„În seara de 19 octombrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control, în comuna Mihăeşti, pe DJ 647, un şofer de 34 de ani din municipiu, constatându-se, în urma testării alcoolscopice, că bărbatul avea o alcoolemie de 0,38 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto nu avea asupra sa permisul de conducere şi actul de identitate şi a prezentat poliţiştilor datele altei persoane. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţei, s-a constat că şoferul avea permisul de conducere reţinut", a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal atât pentru fals privind identitatea, cât şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Un cetățean bulgar a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 100 de euro

La data de 10 septembrie 2021, Linia Call – Center aticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție a fost apelată de către un polițist din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, care a sesizat faptul că, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat în trafic un cetățean bulgar, în timp ce conducea un autotren pe care era montat un dispozitiv magnetic care influența înregistrarea datelor de către aparatul tahograf.

În acest context, pentru a nu dispune măsurile legale împotriva sa, conducătorul auto bulgar a oferit polițistului, cu titlu de mită, suma de 100 de euro, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție. 

Apelul a fost direcționat de îndată către Serviciului Județean Anticorupție Arad, cetățeanul bulgar fiind identificat și condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, unde a fost audiat în calitate de suspect.

În cauză, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel