Șofer din Republica Moldova, reținut după ce a încercat să dea mită 400 de euro

Foto cu caracter ilustrativ. ARHIVĂ Foto: IPJ Ialomița
Foto cu caracter ilustrativ. ARHIVĂ Foto: IPJ Ialomița

Un bărbat din Republica Moldova a fost reținut de polițiști după ce a fost prins în trafic sub influența alcoolului. Mai mult, acesta a încercat să ofere mită 400 de euro. 

Un bărbat din Republica Moldova a fost prins mirosind a alcool în timp ce conducea un autotren și a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât și prelevarea de probe biologice. Pentru a nu i se întocmi dosar penal, bărbatul a încercat să dea mită 400 de euro polițiștilor, astfel că a fost reținut.

Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Călărași a fost sesizată de către doi agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, luni, că un cetățean al Republicii Moldova, le-a oferit suma de 400 de dolari pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

A mai fost oprit în trafic

Anterior, acesta fusese oprit în trafic, în Călărași, în timp ce conducea un autotren a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul în municipiu.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenții de poliție i-au solicitat permisiunea testării cu aparatul etilotest, solicitare refuzată, ca și cea ulterioară, de recoltare a mostrelor biologice de sânge, la spital. În acest condiții, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier, în vederea întocmirii dosarului penal sub aspectul săvârșirii faptei de sustragere de la prelevare de mostre biologice. Pe tot parcursul derulării activităților, bărbatul a oferit, în repetate rânduri, agenților de poliție, suma de 400 dolari, pentru a fi exonerat de răspunderea penală, fiind refuzat de fiecare dată de către aceștia”, arată DGA.

Bărbatul a fost reținut 

Pe baza denunțului agentului de poliție și a probelor în acest caz, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cetățeanul moldovean, acuzat de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Față de acesta, procurorul de caz a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel