Un şofer din Alba a băut 4 beri de supărare, după ce a sunat la 112 iar echipajul nu a venit

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Un bărbat din Alba, care a fost prins băut la volan, a spus în faţa instanţei că a băut patru beri... de supărare. Acesta sunase la 112 pentru a reclama un incident rutier, dar echipajul nu a mai venit. 

Un șofer din Alba, care a fost prins beat la volan a avut o explicație inedită pentru faptul că a consumat băuturi alcoolice. Acesta a spus atât în fața poliției, dar și a judecătorilor că a băut de supărare. Mai exact, a sunat la 112 să raporteze un incident rutier, dar când a văzut că poliția întarzie, de supărare a băut patru beri, pe care le cumpărase de la magazinul din sat. 

Deși timp de o oră nici un echipaj de poliție nu a apărut după ce bărbatul a soliciat prin 112, când mai avea 200 de metri până acasă a fost oprit de polițiști. 

Acesta l-au testat cu aparatul etilotest și i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul a fost trimis în judecată, iar pe 5 octombrie, magistrații judecătoriei Câmpeni l-au condamnat.

Pățania bărbatului este descrisă în motivarea instanței, scrie Alba24.

Ce s-a întâmplat

În urmă cu un an, în data de 3 septembrie 2020, bărbatul a plecat în jurul orei 17.00, la un magazin din comuna Horea, pentru a face cumpărături. A luat mai multe produse, dar și un bax de bere.

În jurul orei 19, când se întorcea spre casă și mai avea în jur de jumătate de kilometru până la locuința sa, a fost scos de pe carosabil de un camion care circula din sens opus. Bărbatul se afla în mașină alături de un vecin.

Imediat după incidentul rutier a sunat la 112 pentru a raporta ce a pățit și a cerut un echipaj de poliție.

Când a văzut că echipajul de poliție întârzie, bărbatul a declarat că de supărare că poliția întărzie, dar și din cauza incidentului auto, s-a apucat să bea din berile pe care le-a cumpărat.

Mai exact a băut patru beri.

După o oră, în care poliția nu a venit, acesta s-a urcat la volan și și-a continuat drumul către casă.

A fost oprit de poliție

Când mai avea aproape 200 de metri până acasă, un echipaj de poliție l-a oprit pentru un control de rutină. Din cauza faptului că mirosea a alcool după ce băuse patru beri, a fost testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost de ”1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat (ora 20:32), motiv pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Câmpeni unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, potrivit motivării instanței.

La spital a reieșit: 2,46 grame ‰ la prima probă, ora 21:20 și, respectiv, 2,19 grame ‰ la cea de-a doua probă, ora 22:20, alcool pur în sânge.

Drept urmare s-a ales cu un dosar penal.

La un an de la pățanie, magistrații Judecătoriei Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la un an și 7 luni de închisoare cu amânare și 45 de zile de muncă în folosul comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel